Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan ile ticaret hedefimiz 10 milyar dolar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
09 Aralık 2022 17:30 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 17:44
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan ile ticaret hedefimiz 10 milyar dolar
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Bulgaristan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile İstanbul'da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. İki lider görüşmede düzensiz göçle mücadele için de iş birliği konusunda anlaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Görüşme, İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Görüşmede düzensiz göçün idaresinde etkin iş birliğine gidilmesi gerektiği üzerinde durduk.

Bulgaristan Türkleri iki ülke arasında güçlü bir gönül köprüsü oluşturuyor. Hepinizin bildiği gibi ortak kültür mirasımıza beraberce sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Karşılıklı ziyaretimizin komşuluk hukumuzun derinleşmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.

Sayın Radev'in ziyaretinin ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kıymetli mevkidaşımla son olarak Prag'da düzenlenen zirvede bir araya gelmiştik. Hem Balkanların hem de küresel sistemin büyük meydan okumalarla karşı karşıya kaldığı bir dönemden geçiyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan ile ticaret hedefimiz 10 milyar dolar

TİCARET HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR

İkili, bölgesel ve küresel ölçekte ilişkilerimizi daha ileriye taşımak konusunda müşterek iradeye sahip olduğumuzu bir kez daha teyit ettik. Hedefimiz geçen seneki ticaret hacmimiz 6 milyar dolara ulaştı. Bunu 10 milyar dolar seviyesine kısa sürede çıkarmak.

Ortak kültürel mirasımıza beraberce sahip çıkmaya özen gösteriyoruz. Balat'taki Demir Kilise'yi 2018'de ihya ederek yeniden açılışını gerçekleştirmiştik. Razgat'taki caminin restore edilerek kısa sürede ibadete açılması samimi temennimizdir."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...