Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky ile görüştü: Türkiye'nin desteğine minnettarız

04 Mart 2022 19:36 - Güncelleme : 04 Mart 2022 22:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü tur barış görüşmeleri öncesinde Ukrayna krizine ilişkin kritik telefon diplomasisinde bulundu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Ukrayna Lideri Zelensky ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelensky ile yapılan görüşmede Ukrayna'daki son gelişmeler ele alındı. Zelensky sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi duyurarak, "Türkiye'nin desteğine minnettarız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü tur barış görüşmeleri öncesinde Ukrayna krizine ilişkin kritik telefon diplomasisinde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgalinin 9'uncu günü geride kalırken barış için taraflar masaya oturdu. Yapılan iki görüşmede sonuç çıkmazken üçüncü müzakerelerin hafta sonu yapılacağı ifade edildi. Kritik müzakere görüşmeleri öncei Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna krizine dair telefon diplomasisi gerçekleştirdi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORİS İLE GÖRÜŞTÜ

İlk olarak İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelede NATO müttefiklerinden samimi destek beklentisini yineledi.

ZELENSKİY İLE ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Boris Johnson ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Zelensky sosyal medyadan yaptığı paylaşımda görüşmeyi duyurarak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Göstermiş olduğu tutarlı destek için minnettarım. Rusya Federasyonu tarafından devam eden saldırılar ve nükleer terörizm hakkında kendisine bilgi verildi. Düşmanlıklara bir son vermeliyiz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...