Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2023 15:39 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 20:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında darbeye direnen kahramanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. FETÖ'nün hain darbe girişimine direnen kahramanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz’da devletine, milletine, istiklâline, iradesine sahip çıkarken şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Gazilikle şereflenen, darbecilere geçit vermeyen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz mübarek olsun."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1680192993741996034

'DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN KÖKÜ DIŞARIDA'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazi Meclis'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende konuşma yapan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, darbe geleneğini 15 Temmuz'da çöp tenekesine attıklarını söyleyip, hain girişiminin kökünün dışarıda olduğuna dikkat çekti. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı. 15 Temmuz darbe teşebbüsü, arkasında darbeyle birlikte ülkemizin emparyalist güçler tarafından işgaline zemin hazırlayacak bir teşebbüstü. İç savaşı tetiklemek üzere, kökü dışarıda olan bir teşebbüstü. Hiç hesaba katamadıkları şey milletin direnebilme kabiliyetini göstermeseydi. Millet cansiperane sokaklara çıktı. Hesap etmedikleri şey bu milletin kahramanlığıydı. Bu mücadele sonunda Türkiye siyaseti çok önemli bir şey kazanmış oldu. Darbe geleneği çöp tenekesine atıldı."

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı

'MİLLETİMİZİN FERASETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ, PKK, DAEŞ ve diğer terör örgütleri eliyle, Türkiye'ye diz çökertmek isteyen odaklara, özgürlüğümüzden, yerli-milli politikalarımızdan, Türkiye Yüzyılı'ndan vazgeçmeyeceğiz demek için buradayız. Sandıktan sonuç alamayınca demokrasi dışı yollara tevessül edenlere karşı, milletimizin ferasetine sahip çıkmak için buradayız. Çanakkale ruhuyla, milli mücadele ruhuyla, Yenikapı ruhuyla buradayız. Vatandaşlarımızın demokratik desteğinden aldığımız güçle, şehitlerimizin aziz hatıralarına layık olabilmek ve kanlarıyla suladıkları bu vatanı daha da kalkındırmak yönünde var gücümüzle çalışıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...