Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi: Liderlerle peş peşe görüşme

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2023 22:55 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 23:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi: Liderlerle peş peşe görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Kurban Bayramı,İsveç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Bayramı dolayısıyla dünya liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. Ülke liderleriyle bayramlaşan Erdoğan, ikili ilişkiler başta olmak üzere birçok konuyu da masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla dünya liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Erdoğan'ın bayramlaştığı isimler arasında, Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Almanya Başbakanı Scholz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yer aldı.

"TÜRKİYE AÇISINDAN KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği görüşmede, ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Rusya’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede ayrıca İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi. Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

ERMENİSTAN İLE TAM NORMALLEŞME

Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Kurban Bayramı'nın başta bölge olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve gelecek dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...