Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistinlilere mesaj: Asla sahipsiz ve çaresiz bırakmayacağız

05 Kasım 2023 16:37 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 16:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filistinlilere mesaj: Asla sahipsiz ve çaresiz bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Filistin,İsrail

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail saldırısı altında yaşam mücadelesi veren Filistinlileri tek başlarına bırakmayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları gece-gündüz demeden havadan ve karadan devam ediyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik artan saldırılarına dikkat çekti, Filistinlilere mesaj gönderdi.

“SAHİPSİZ VE ÇARESİZ BIRAKMIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde, Gazze’de yaşananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması bizim boynumuzun borcudur.” diye konu

“İNSANİ GÖREVİMİZ”

“Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin, mazlumların malını çalan hırsızların yakasına yapışmak insani vazifemizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs-ü Şerif’in, diğer inançların mensuplarının da haklarını gözetecek şekilde mahremiyetini korumak, manevi görevlerimiz arasındadır.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1721157941397529019

Öte yandan İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar 30. gününde devam ediyor. Gazze'ye düzenlenen saldırılar, İsrail'in Sderot kentinden görüntülendi. Görüntüler saldırının boyutunu gözler önüne serdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...