Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonuna tepki: Tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Haziran 2023 15:36 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 12:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan,isveç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert sözlerle tepki gösterdi. Eylemi gerçekleştirenler kadar bu alçaklığa göz yumanların da amaçlarına ulaşamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tahrik ve tehdit siyasetine kesinlikle boyun eğmeyeceğiz" dedi. Erdoğan konuşmasında memurlara zam müjdesini de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı’na canlı bağlantıyla katıldı. İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarından satır başları şöyle:

İSVEÇ'TEKİ ALÇAK EYLEME TEPKİ

Müslümanlar olarak Kurban Bayramı'nı idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Şu anda dünyanın dört bir köşesindeki 2 milyar Müslümanın kalbi, aynı manevi iklimde huzur buluyor. Ancak İslam ve insanlık düşmanları, polis korumasında gerçekleştirdikleri provokasyonlarla bu iklime gölge düşürmeye çalışıyor. Bayramın ilk günü mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçak saldırı bunlardan biridir. Bu cürmü işleyenler kadar fikir özgürlüğü kılıfı altında buna izin verenler, bu alçaklığa göz yumanlar emellerine ulaşamayacaktır. Türkiye olarak tahrik siyasetine de tehdit siyasetine de kesinlikle boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum.

'BATILI KİBİR ABİDELERİNE ÖĞRETECEĞİZ'

Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce özgürlüğü olmadığını Batılı kibir abidelerine önünde sonunda öğreteceğiz.

'DEPREMZEDELERİN YANINDAYIZ'

Bayram günleri özellikle depremzedelerimizle dayanışma göstermek için eşsiz fırsatlar. Hep beraber bu fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Bu anlayışla devletimizin ilgili kurumları yanı sıra belediye ve sivil toplum kuruluşları ile depremzedelerimizin yanındayız. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. 650 bin deprem konutundan 319 binini tamamlayarak hedefimizi gerçekleştireceğiz.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında hemen kolları sıvadık. Yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kabine kurduk. Görevlendirmeleri neticelendirdik. Birer hafta ara ile yaptığımız kabine toplantılarında önümüzdeki dönemde atacağımız adımları belirledik.

Birileri parti içi kavgalardan kafasını kaldıramazken biz milletimize olan sözümüzü yerine getirdik.

MEMURLARA ZAM MÜJDESİ

Çiftçilerimizden asgari ücretle çalışanlara, toplumun farklı kesimlerine yönelik müjdelerimizi açıkladık. Emeklilerimizin maaş ve ikramiye ödemelerini bayram öncesinde yaparak hayır dualarını aldık. Konut kiralarında üst sınır uygulamasını bu sene de devam ettiriyoruz. Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclis'imizin takdirine sunacağız. Böylece seçimlerde milletimize verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmiş olmanın bahtiyarlığını yaşamış olacağız."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...