Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya tepki: Askeri Harekatı reddediyoruz

24 Şubat 2022 14:30 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 18:05
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya tepki: Askeri Harekatı reddediyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'yı harekat başlatmasının ardından toplanan Güvenlik Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Ukrayna'da yaşan herkesin can güvenliğinin sağlanması için Türkiye'nin üzerine düşeni yapacağını belirten Erdoğan, "Askeri operasyonu kabul edilemez buluyor ve reddediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında saat 11.00'de Beştepe'de toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi. Toplantıda, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı ele alındı. Uluslararası Demokratlar Birliği Heyetini Kabul Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Operasyon uluslararası hukuka aykırı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ukrayna’da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması için üzerimize düşeni yapacağız. Askeri operasyonu kabul edilemez buluyor ve reddediyoruz. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım; bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir.

Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Zelenskiy'e de ifade ettim.

"DİYALOG ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ"

Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz.

"KRİZ DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ"

Rusya Devlet Başkanı Putin ile konuşmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Putin'e söyledim kriz diyalog yoluyla çözülmeli" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, ZELENSKY İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

RUSYA'NIN SALDIRISI KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesinde, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesinde Türkiye’nin, Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kazakistan'da bulunması nedeniyle zirveye katılamadığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...