Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan'a sert tepki: Batı aferin diyecekmiş, yazıklar olsun

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2023 12:05 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 15:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı masanın açıkladığı mutabakat metnine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Ne yapmışlar diye bakalım dedik, bakmaz olaydık. PKK'lılara, FETÖ'cülere, Batı'ya selam veriyorlar" dedi. DEVA Partisi lideri Babacan'a da sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış ne diyor, 'Batı bize aferin diyecek.' Yazıklar olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 6'lı muhalefetin açıkladığı mutabakat metnini görünce bu partilere gönül verenler adına üzüldüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bildiride PKK'ya, FETÖ'cülere, Batı'ya, Yunanistan'a selam yolluyorlar. Siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz, gülmekten katılacakları zırvaları vaat diye ortaya yazmazlardı" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarını hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçlerinden biri çıkmış ne diyor, Batı bize aferin diyecek. Yazıklar olsun, Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak" sözleriyle tepki gösterdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise yeni bir slogan önerisinde bulunan Erdoğan, "Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun" dedi.

Kur'an-ı Kerim'in yakıldığı skandal eylem üzerinden İsveç'e de tepki gösteren Erdoğan, "İsveç boşuna uğraşma. Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğiniz sürece biz sizin NATO'ya girmenize evet demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumlu ama İsveç konusunda olumlu değil" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Seçimlerin ardında yönetim sistemimizi daha ileri taşıyacak restorasyonları yine Meclisimizle birlikte yapmayı umut ediyoruz.

Cumhuriyetimizin bir asrını tamamlarken 2023 hedefimize kurulan tuzaklara rağmen büyük ölçüde ulaştık. Başka bir döneme gelse çok büyük yıkımlara yol açacak nicae badireyi Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle atlattık. Cumhuriyetimiz yaş aldıkça milletimizin dirayeti güçlenmiş, eski senaryo ve tezgahlar işlememeye başlamıştır.

Önceki gün 6 parti güya aylarca çalışıp hazırladıkları bir ortak politikalar metni yayınladı. Ülkemizin 6 güzide partisi bir araya gelip böyle bir metin hazırlayınca insan ister istemez beklentiye giriyor neyin desi diye. Öyle ya, biz 20 yıldır çalışmaktan bazı şeyleri gözden kaçırmış, hatta hata yapmış olabiliriz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan'a sert tepki: Batı aferin diyecekmiş, yazıklar olsun

"6'LI MASANIN BİLDİRİSİNE BAKMAZ OLAYDIK"

Karşımızda henüz bir cumhurbaşkanı adayı bile belirlemekten aciz bir masa olduğu hakikatini unutmuyoruz. Bu masanın bizim yaptıklarımızı ve vizyonumuzu aşacak bir belge ortaya koymasına da pek ihtimal vermiyoruz. Ama yine de ne yapmışlar diye bir bakalım dedik, keşke bakmaz olaydık. Kendimiz adına değil ama bu partilere umut bağlamış olanlar adına gerçekten çok üzüldük. İçimizden buradan ülkenin hayrına bir şey sadır olmaz ama gençlerimize güzel eğlence malzemesi çıkar dedik. 

Muhalefetin açıkladığı metinde yer alan başlıkların ayrıntılarıyla ilgili değerlendirmeyi genel merkezimiz ve bakanlıklarımız yeri geldikçe paylaşacak. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapıldığına bile bakmamışlar. Baksalar, vadettikleri şeylerin zaten yapıldığını veya yapılmakta olduğunu herhalde görürlerdi. Siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz, gülmekten katılacakları zırvaları vaat diye ortaya yazmazlardı.

"TERÖRİSTLERE, BATI'YA YUNANİSTAN'A SELAM VERİYORLAR"

Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. OHAL kararnamelerini iptal edeceğiz diyerek kamudan uzaklaştırılan kapı arkası ortakları PKK'lılara ve FETÖ'cülere selam veriyorlar. Millerime özellikle sesleniyorum; Akkuyu Nükleer Santraline, savunma sanayii projelerine dokunacağız diyerek kendilerine rakip istemeyen, ülkemizin bu alanda güçlenmesini istemeyen Batı'ya selam veriyorlar.

ALİ BABACAN'A SERT TEPKİ

Hatta içlerinden bir tanesi çıkmış ne diyor; 'Batı bize aferin diyecek.' Yazıklar olsun. Ya sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak

Ülkemizin pek çok konuda egemenlik haklarından vazgeçmesine bağlanan F-35 projesine geri döneceğiz diyerek bilinçi ve sistematik Türkiye düşmanlığı yapanlara selam veriyorlar. Ege'deki haklarımızdan vazgeçeceğiz diyerek Yunanistan'a selam veriyorlar. Bir tek kazanımları ve hayalleri ile milletimizin kendisine selam vermemişler.

"BAY BAY KEMAL"

Muhalefetin en üst düzeyin temsilcisi Kılıçdaroğlu'nun idrağını gösteren şu örnek bile karamizah içinde yaşadığımızın gösetergesidir. Adaylığını zor yetiştirecek. Milletin her işi gibi muhalefetin sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi çok sevdi. Bundan sonra kullanacağı yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal. Telifini de istemeyiz, bizden yana helali hoş olsun.

Siz dalga geçilecek iş yaparsanız elbette biz de dalgamızı geçeriz. Milletin gülmeye de ihtiyacı var. Hiçbir işe yaramıyorsunuz bari o işe yarayın. Eğer siz kulak verilecek iş yaparsanız biz de size o nazarla bakarız.

BAY KEMAL KAÇACAK DELİK ARARSIN

Bay Kemal herhalde Yusufeli Barajı'nı da TOGG'u da kapatırsın. Bay Kemal, senin gücün bunlara yetmez. Bu millet seni öyle kovalar ki kaçacak delik ararsın.

Siyasi hayatları boyunca tek bir seçim kazanamayanların birbirlerini masa altından tekmelemeleri asıl niyetlerini ortaya koyuyor. 14 Mayıs'ta milletimiz bu yağmacılara 'Yeter' diyecek.

"LGBT İLE İLGİMİZ YOK"

6'lı masaya soruyorum; Biz kutsal saydığımız aile kurumunu anayasa teminatı altında parlamentoya sunduk. Ve aile kurumunu kutsiyeti içerisinde parlamentoya getirirken ey 6'lı masanın içinde olanlar, çıkın da açıkça LGBT'yi kimler savunuyor kimler savunmuyor bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile ne ilgimiz ne alakamız var. Çünkü biz aileyi kutsamışız.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Bay Kemal sosyal medya hesabından yayınladığı video ile eski acıları tekrar deşti. Bu çıkışın sebebinin kadın hakları olmadığını getirdikleri taslak metinde gördük.

Tüm milletvekillerine şu çağrıyı yapıyorum; iradenize ipotek konulmasına fırsat vermeyin. Bu tarihi fırsatın elinizden kaçmasına müsaade etmeyin. Kadınlarımıza ve gelecek nesle karşı mesuliyetinizi yerine getirin. Gelin, genel kurul görüşmelerinde vicdanlarınızın sesini dinleyerek anayasa değişikliği teklifimize evet deyin.

AK PARTİ'Lİ VEKİLLERE SİTEM: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum. Grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yaşattığını dün öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kasasından, kendi kesesinden maaşı veriyor ve bu maaşla beraber milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün öyle oldu, bu millet hakkını sizlere helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de hakkımı helal etmiyorum. Çünkü bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili olmuşsan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Eğer görevini hakkıyla yerine getirmiyorsan bu millet sana hakkını helal etmez. Ve aldığınız maaşlar haramdır haram. Bunu da böyle bilin.

İSVEÇ'E VETO: BOŞUNA UĞRAŞMA, EVET DEMEYİZ

NATO'nun genişleme süreciyle ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. İsveç boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran'ın yakılmasına, yırtılmasına, senin koruma görevlilerinle birlikte bunun yapılmasına müsaade ettiğin sürece biz sizin NATO'ya girmenize evet demeyiz. Finlandiya konusunda bakışımız olumludur ama İsveç konusunda olumlu değildir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...