Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi: Bu zulme sessiz kalamayız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
05 Nisan 2023 20:12 - Güncelleme : 05 Nisan 2023 22:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İsrail,mescid-i aksa,emekli

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail polisinin dün gece Mescid'i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'in yaptığının zulüm ve kan siyaseti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bu saldırılar karşısında sessiz kalamaz. Mescid-i Aksa kırmızı çizgimiz. Bu alçak eylemleri kınıyorum" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini de eleştiren Erdoğan, "Birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Emeklilerle İftar Programı’nda konuştu. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın yapıp Müslümanlara saldırmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin yalnız olmadığını söyledi. Mescid-i Aksa için 'kırmızı çizgi' vurgusu yapan Erdoğan, saldırıyı kınayıp İsrail yönetimine şiddet eylemlerini derhal durdurması çağrısını yaptı.

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yönelik vaatlerini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütüyor. Bu kişi ülkenin yönetimine geçerse, emeklisinden işçisine ve memuruna devlet bütçesinden maaş alan hiç kimse bir sonraki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BU ZULME SESSİZ KALAMAYIZ"

"İsrail polisinin terör eylemleriyle Mescid-i Aksa'yı ve Filistinli Müslümanları hedef almasından duyduğumuz üzüntü ve öfkeyi belirtmek istiyorum. İsrail yönetiminin tüm samimi ikaz ve telkinlere rağmen estirdiği bu şiddet dalgasının arkasında içerde yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılıyor. Bunun adı zulüm siyasetidir, kan siyasetidir, provokasyon siyasetidir. Türkiye bu saldırılar karşısında sessiz kalamaz.

"MESCİD-İ AKSA KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Mescid-i Aksa'ya el uzatılması, Haremi Şerif'in kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs'e gerektiğinde canları pahasına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum.

Bugün emekli kardeşlerimizle birlikteyiz. İnsanoğlunun uzun hayat yolculuğunun önemli dönüm noktaları vardır. Okula başlamak, evlenmek, çocuklarının mürüvvetini görmek ve elbette emekli olmak bunun arasındadır. Emeklilik hayattan kopmak değil; hayatının yeni bir evresine başlamaktır. Emekli kardeşlerim başımızın tacıdır. Hayatınızın ikinci baharında sizin yanınızda olmak, sizlere hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Emek vermiş kişi anlamına gelen emeklisine saygı duymak bu milletin her ferdinin boynunun borcudur.

"EMEKLİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Salgın döneminde dünyanın pekçok yerinde emekliler adeta ölüme terkedilirken ülkemizde adeta üzerinde titrediğimiz kesim olmuştur. Dünyanın en güçlü sağlık altyapısı en çok emeklilerimize hizmet veriyor. Park, yürüyüş alanı, açık hava spor tesisleri öncelikle sizin emrinizdedir. Emeklilik düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin vatandaşımızı yaş engelinden kurtararak bu geniş aileye katılma imkanı sağladık. Emeklilik günlerinizde de sizlerin hep yanında olacağız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi: Bu zulme sessiz kalamayız

"SİZDEN DESTEK BEKLİYORUM"

Sizler eski Türkiye'yi, eski Türkiye'nin yokluk, yoksulluk, kriz, acı ve kayıplarını en iyi bilenlersiniz. Ülkemizin 20 yılının nereden nereye geldiğini belki gençlerimize anlatmakta zorlanıyorsunuz ama sizler bunun canlı şahitlerisiniz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, enerji, sanayi, tarım, spor, sosyal yardımlarda her alanda ülkemizin asırlık eksikliklerini tamamlayarak bugünlere beraberce getirdik. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa edeceğiz. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA 'NAMUS SÖZÜ' ELEŞTİRİSİ

En düşük emekli maaşını son düzenlemeyle 7 bin 500 liraya yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. Asgari ücreti 8 bin 500 liraya, engelli ayığını 2 bin 400, 65 yaş aylığını 1900 liraya çıkardık.

Birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden istismar siyaseti yürütüyor. Söz veriyormuş. Aynı zat kazandığı belediyelerden tek bir işçinin işinden edilmeyeceği konusunda namus sözüvermişti. Bunca insan belediyelerden çıkarıldı. Hani nerede namus? Bu kişi namus sözünü yerine getirmedi. Belediyelerinde her hizmeti bedava yapma sözü verdiler. Onların da hiçbirini tutmadılar. Her çiftçiye bedava traktör vereceğiz dediler. Hangi çiftçiye vermişler. Emeklileri gözlerine kestirmişler. Açmışlar vaat bohçasını bol keseden dağıtıyorlar.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi: Bu zulme sessiz kalamayız

Allah göstermesin, bu kişi ülkenin yönetimine geçerse olacakları ben size söyleyeyim. Sözünü ettiği o ikramiye, o maaş artışlarını yapar mı bilmiyorum. Ama kesin olan şu ki; emeklisinden işçisine ve memuruna devlet bütçesinden maaş alan hiç kimse bir sonraki ay hesabına o paranın yatıp yatmayacağını bilemeyecektir.

Bunlar ülkeyi yönetmeye gelmiyor. Bunlar en az 7 kişiye cumhurbaşkanı en az 50 kişiye bakanlık dağıtmaya geliyor. Böyle iş olur mu? Bunlar yapılanları yıkmaya, devam edenleri durdurmaya geliyor."

Kaynak: TGRT Haber / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...