Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Bürokratik vesayete izin vermeyiz

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: tgrthaber.com.tr
15 May 2024 12:01 - Güncelleme : 15 May 2024 14:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Bürokratik vesayete izin vermeyiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Bürokratik vesayete fırsat vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleri ile kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda, ne bürokraside rehavete asla ve asla tahammülümüz olamaz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bizi örselemeye çalışanlara inat, yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. AK Parti'nin ayırışı vasfı attığı her adımı istişare ile atmasıdır. Daima ortak akılla hareket ettik, bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. 7-8 Haziran'da milletvekilleri ile, belediye başkanları ile de 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz. Kongrelerimizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 1. Resim

"YORULAN ARKADAŞLARIMIZI DİNLENMEYE ALACAĞIZ"

AK Parti'nin siyaset tasavvurunda görev ve sorumluluk almak kadar gerektiğinde bu partinin bir eri olarak çalışmak da büyük bir şereftir. Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

"MECLİS TATİLE GİRMEDEN YASAL DÜZENLEMELERİ ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR"

Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti'nin MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 2. Resim

Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetinin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Aceleye getirmeden, çok da uzatmadan somut adımlar atılmasına fayda görüyoruz. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzdeki 4 yılın her gününü ilk günlü heyecanla dolu dolu geçireceğiz. 

"MİLLETİN MESAJINI ALDIK, GEREĞİNİ YAPMAYA BAŞLADIK"

31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerine bir kırılma, değişiklik olmamıştır. Önce 14 Mayıs'ta, iki hafta sonra 28 Mayıs'ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı'na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Elbette mesajı duymazdan gelecek değiliz, mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık. Ancak milletin AK Parti ya da Cumhur İttifakı'ndan desteğini çektiğini zannedenler fena halde yanılırlar. İçimizde, kadrolarımızda milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa, tembelliğe tevessül edenler olursa onlarla hiç tereddüt etmeden yollarımızı ayırırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 3. Resim

 

"REHAVETE TAHAMMÜLÜMÜZ OLAMAZ"

AK Parti'nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleri ile kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda, ne bürokraside rehavete asla ve asla tahammülümüz olamaz.

"BÜROKRATİK VESAYETE FIRSAT VERMEYİZ"

Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detaya kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukukta hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir. Biz buradayız, dava burada ve inşallah yarın da burada olacaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 4. Resim

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i kabul ettik. Kendisiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var. Biz bu konuda her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin tarafı olmadık. Türkiye’yi bir gördük, beraber gördük. Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun tamamını kucakladık.

Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın. En yakın zamanda CHP'yi ziyaret edeceğiz.

"FETÖ'YE DİYET BORCUNU ÖDEMEK İSTEYENLER BOŞ DURMUYOR"

FETÖ'ye diyet borcunu ödemek isteyenler boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da, oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar - 5. Resim

FİLİSTİN'E SALDIRILAR

Bugün 15 Mayıs, tüm Filistinliler için, son derece anlamlı bir gün. Bugün büyük felaket anlamındaki Nekbe'nin 76'ncı yıldönümü. Siyonistler bu toprakları adım adım işgale başladı. Filistin topraklarında ilk kitlesel katliam Osmanlının çekilmesiyle başladı. Siyonist çeteler toplu cinayetler işleyerek, Filistinlileri göç etmeye zorladı. Filistinliler, İsrail devletinin kurulmasının ertesi günü büyük felaket olarak ilan ettiler ve her yıl 15 Mayıs'ta evlerine kavuşma umudunu tazeliyorlar. Er ya da geç Filitinliler evlerine dönecekler.

"GAZZE KASABI NETANYAHU'YU AYNI AKIBET BEKLİYOR"

Bugün burada bazı gerçekleri açık açık konuşmak durumundayım. Hitler, Yahudi soykırımını yaparken yalnız değildi. Avrupa'daki pek çok ülke Hitler'i destekliyordu. Hitler katliam yaparken kendisini çok güçlü, yenilmez hissediyordu. Kafasına bir kurşun sıktı, yanmış cesedi Almanya gibi harabeye dönmüş sığınağında bulundu. Dünyanın gözü önünde 8 bin 372 Boşnak kardeşimizi şehit ettiler. Yenileceklerini asla düşünmüyorlardı. Ne oldu? Mahkemeye çıktılar ve bir zamanların o soykırımcı generalleri hesap verdiler. Er ya da geç Gazze kasabı Netanyahu'yu ve onunla birlikte soykırıma ortak olanları aynı akıbet bekliyor.Soykırımcıların hukuka hesap vermesi için enselerinde olacağız.

"EN ÖLÜMCÜL SİLAHLARLA, AÇLIKLA, SUSUZLUKLA İNSAN ÖLDÜRDÜLER"

Artık tüm dünyanın bir hakikati kabullenmesi lazım. Gazze soykırımının hesabını sormadan, dünya temiz kalamaz. Kimse bizden susmamızı, sözümüzü yumuşatmamızı beklemesin.Bunlar cani oldukları kadar küstahlar. Bombalarla, mermilerle, en ölümcül silahlarla, açlıkla, susuzlukla insan öldürdüler. Hastaneleri vurdular. Güvenli bölgelerde sivil katlettiler. Annelere evlatlarının parçalarını toplattılar. Hitler bile tarihe kara bir leke olarak geçen holokostu yaparken bu kadar aleni yapmadı, bu kadar cüretkar değildi. Bunlar o kadar pervasız ki kameralar önünde, canlı yayında gazetecileri, doktorları, sivilleri, bebekleri katlettiler. Bundan kaçamazlar. Mahkeme-i kübraya çıkmadan, dünyada bunun hesabını verecekler.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ"

Uluslararası mahkemeyi baskı altına almaya çalışıyorlar. BM kürsüsünde, BM şartını parçalayarak dünyaya meydan okuyorlar. Nesin sen? Bu işten yırtacağını mı zannediyorsun? Bedelini ödeyeceksiniz.

Ne yaparlarsa yapsınlar insanlık bu katillerin yakasını bırakmayacak. Biz bu katillerin, soykırımcıların, cinayet şebekesinin peşini bırakmayacağız.

Hamas'ı destekliyoruz diye bizi eleştiriyorlar. Sizde hiç mi vicdan yok? Gazze'de açlıktan ölmek üzere olanlara yardımı kabul edemeyecek kadar, bu terör devletini savunacak kadar kişiliğinizi, kimliğinizi kaybettiniz? Bu azgın devlet eğer durdurulmazsa vaad edilmiş topraklar hezeyanıyla gözünü Anadolu'ya dikecekler.

Hamas, Gazze'de Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor. Bunu göremeyecek kadar kör müsünüz? Bunu anlamayacak kadar mı idrakiniz kapandı. Ben Hamas'ı Kuva-i Milliye'ye benzetince rahatsız olanlar oldu. Kuva-i Milliye'ye de hain, isyancı demediler mi?

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Garip 16 Mayıs 2024 00:54

Her şey güzel hoşta doğuda hiçbir işi olmayan evli çoluk çocuk sahibi binlerce kişi var sadece sosyal yardımlaşma verdiği para var yani aile destek var

Sonraki Haber Yükleniyor...