Tgrt Haber

Dem Parti, Yavaş'a karşı hazırlanıyor: Ankara'da güçlü aday çıkartacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 09:41 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 10:06
Dem Parti, Yavaş'a karşı hazırlanıyor: Ankara'da güçlü aday çıkartacağız
Ankara,Yerel seçim,Seçim,,CHP

İstanbul'da aday gösterilecek isim üzerinde çalışan DEM Parti, bir yandan da Ankara'ya odaklanıyor... DEM Parti, Mansur Yavaş'a karşı çok güçlü bir aday çıkarmayı hedefliyor.

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da aday çıkartıp çıkartmayacakları merak konusu olan DEM Parti'de isim belirleme çalışmaları devam ediyor. İstanbul'da Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardında 4 isim listeye alınırken Ankara'yla ilgili dikkat çeken açıklama geldi.

İstanbul adayının kim olacağı konuşulurken Ankara'da hangi ismin gösterileceğiyle ilgili bir DEM Parti temsilcileri, İsmail Saymaz'a konuştu. DEM Parti'nin Ankara'da güçlü adaylar üzerinde durdukları aktarıldı.

2 KİŞİNİN İSMİ GEÇİYOR

DEM Parti'nin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı zorlayacak hatta kaybettirecek adaylar 2 güçlü isim üzerinde durduğu belirtildi. Yavaş'a kaybettirmek üzere düşünülen adayların başında Saruhan Oluç ve Filiz Kerestecioğlu isimleri geliyor.

İŞ BİRLİĞİ KONUSU KAPANDI

2019'daki yerel seçimlerde, DEM Parti, İstanbul ve Ankara'da aday göstermemiş ve bu şehirlerde CHP adaylarına destek vermişti. Bu seçimde, parti tabanında her ilde aday gösterme fikri öne çıkmış ve CHP ile iş birliği konusu kapanmıştı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...