Tgrt Haber

DEM Parti’den skandal sözler: Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak

23 Aralık 2023 21:55 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 22:11
DEM Parti’den skandal sözler: Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak
dem parti,,

Şehitlerimizin yası tutulurken DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan tepki çeken açıklamalar geldi. Bakırhan, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, son 24 saatte 12 kahraman Mehmetçik’in şehit olduğunu duyurdu. Türkiye şehitlerin yasını tutarken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın Tunceli İl Kongresi’nde tepki çeken açıklamalarda bulundu.

“KÜRT SORUNU DEVAM ETTİKÇE TEKİRDAĞLI DA TRABZONLU DA RAHAT OLMAYACAK”

“Kürt sorunu devam ettikçe emekliler 7500 TL maaş almaya devam edecek, çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücret almaya devam edecek” diyen Bakırhan, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur.” ifadelerini kullandı.

Bakırhan şöyle devam etti: “Kürt meselesi çözülecekse Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalıdır diyoruz. Dersim diyoruz; ezilenler, emekçiler diyoruz. Ezilen, yoksul, işsiz, umutsuz, dilini ve kültürünü yaşamak isteyen insanların grubu olduk.”

Foto: DEM Parti.

“BİZ KESİNLİKLE BİRİLERİNE KAZANDIRAN PARTİ DEĞİLİZ”

Yerel seçimlere de değinen DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan şöyle konuştu: “Bazı yerlerde adaylarımızı çıkardık. Ve iddialı olduğumuz, birinci ve ikinci olduğumuz yerlerde bir ön seçim yapacağız. Delegelerimiz belirlendi. Sandıklar 6-7'sinde kurulacak. Halkın belirlediği adaylar adayımız olacak. Batıda da görüşmelerimiz devam ediyor. Emin olun hiçbir dönem olmadığı kadar her şeyi şeffaf ve açık yapacağız. Biz kesinlikle birilerine kazandıran bir parti değiliz. Biz Seyid Rızalardan bugüne direnen ve mücadele eden bir partiyiz. Biz her yerde kendi adaylarımızla seçimi kazanabiliriz de kaybedebiliriz de. Biz bütün bunlara rağmen kendi adaylarımızı çıkaracak gibi hazırlık içindeyiz. Diğer taraftan Kürt halkının, Alevilerin, emekçilerin, Türkiye’deki devrimcilerin iradelerinin gerçek anlamda yönetimlere yansıması için işbirliğine, güç birliğine de açık olduğumuzu belirttik. Batıda bu minvalde çalışmalarımız devam ediyor.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...