Tgrt Haber

DEVA Partisi 'yerel seçim' kararını verdi! Ali Babacan duyurdu: Kendi adaylarımızla gireceğiz

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Eylül 2023 15:28 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 15:37
DEVA Partisi 'yerel seçim' kararını verdi! Ali Babacan duyurdu: Kendi adaylarımızla gireceğiz
Ali Babacan,yerel seçim,

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset arenasında hareketlilik sürerken DEVA Partisi de kararını verdi. Parti lideri Ali Babacan, seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu.

Yerel seçimlere tam 6 ay kaldı. Mayıs seçimlerinden sonra dağılan Millet İttifakı ortaklarının yeniden ittifak kurup kurmayacağı merak edilirken, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu. Akşener'in ardından bir açıklama da bugün, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi.

İTTİFAK KAPILARINI KAPATTI

Babacan, partisinin Tüzük Kongresi'nde, yerel seçimde 'ittifak' yapıp yapmayacaklarına ilişkin tartışmalarına son noktayı koyarak, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, kendi adaylarını çıkaracaklarını duyurdu.

"KENDİ İSMİYLE, KENDİ AMBLEMİYLE..."

Ali Babacan, söz konusu konuşmasında şunları kaydetti:

"DEVA Partisi önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun."

DEVA Partisi 'yerel seçim' kararını verdi! Ali Babacan duyurdu: Kendi adaylarımızla gireceğiz

Hızlı bir şekilde adaylarını belirleyerek kampanya sürecini başlatacaklarını ve sahaya ineceklerini kaydeden Babacan, bugünkü kongrede de kuruluştan bu yana parti tüzüğüyle ilgili kendilerine iletilen değişiklik taleplerini ele alacaklarını söyledi.

"BİZİM YÜZÜMÜZDEN DEĞİLDİ"

Seçim sonrası "AK Parti'den yeterince oy getiremedikleri" gerekçesiyle kendilerine saldırılarda bulunulduğunu dile getiren Babacan, şunları kaydetti:

"Vatandaşın güvenini 'getirilecek oy' gibi gören bu zihniyetle bizim derdimiz var. Ben, şunu çok iyi biliyorum, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta bizlere oy vermeyen vatandaşlarımızın eski mahallesine sığınma ihtiyacı, bizim yüzümüzden değildi. Alın teriyle helal lokmasını kazanan, adaletle yaşamaya çalışan insanlara parmak sallayanlar yüzündendi. Kusura bakmayın, bu ülkenin sağduyulu insanları sizin zihin dünyanızdaki dar çatışmalara sığmaz, sığamaz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...