Tgrt Haber

Devlet Bahçeli'den Can Atalay kararına ilk yorum

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 15:56 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 16:10
Devlet Bahçeli,MHP

MHP lideri Devlet Bahçeli, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Bahçeli, Anayasa Mahkemesine ise sert eleştirilerde bulundu.

14 Mayıs seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden bağımsız milletvekili seçilen ancak Gezi Parkı davası nedeniyle tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Yargıtay kararının dün TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla Atalay'ın vekilliği düştü.

Alınan karara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ilk açıklama geldi. Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle adaletin yerini bulduğunu belirten Bahçeli, Atalay'ın tahliyesi yönünde karar alan Anayasa Mahkemesi'ne ise eleştirilerde bulundu.

Devlet Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"ADALET YERİNİ BULMUŞTUR"

"Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giymiş olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur.

"AYM'NİN KARARI MİLLİ GÜVENLİĞE DARBE GİRİŞİMİ"

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz. Demokrasiye, milli huzur ve güvenliğimize darbeye tevessül eden Anayasa Mahkemesi’dir.

Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi’nin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa’nın 84’üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...