Tgrt Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan New York'ta: Ana gündem Gazze

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 08:56 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 09:08
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan New York'ta: Ana gündem Gazze
,New York,ABD,Filistin,Gazze,İsrail

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM'nin Filistin konulu toplantısına katılmak için ABD'nin New York kentine ulaştı.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Türkiye, saldırıların ilk gününden bu yana bölgede ateşkesin sağlanması için yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor. Başka Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm bakanlar her defasında 'ateşkes' çağrılarını yineliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da İsrail'in saldırılarının son bulması için yoğun bir diplomasi trafiği yürüten isimlerden biri... Diplomatik kaynaklardan aktardığı bilgiye göre; Bakan Fidan dün gece saatlerinde BM'nin Filistin konulu toplantısına katılmak için ABD'nin New York kentine doğru hareket etmişti...

TOPLANTI YARIN

Son gelen bilgilere göre; Bakan Fidan'ın uçağı New York'a ulaştı. Bakan Fidan, New York'ta BM Güvenlik Konseyi'nin 23 Ocak 2024 tarihinde yapacağı Filistin konulu toplantıya katılacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan New York'ta: Ana gündem Gazze

ERDOĞAN'DAN BATI'YA TEPKİ: NETANYAHU'NUN BARBARLIKLARINI İZLEMEKLE YETİNDİLER

Öte yandan geçtiğimiz gün 'Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnsan hak ve hürriyetleri konusunda sağa sola karne düzenleyenler, tam 105 gündür vahşice öldürülen çocukları, bebekleri, kadınları görmedi. Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun ve gözünü kan ve kin bürümüş ekibinin Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler" ifadeleriyle İsrail'in katliamlarına sessiz kalan Batı'ya tepki göstermişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...