Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu, CHP'den istifa mı edecek? 'Yakınındaki herkesi toplayacak'

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 11:13 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 11:33
Ekrem İmamoğlu, CHP'den istifa mı edecek? 'Yakınındaki herkesi toplayacak'
,CHP,İstanbul,Yerel seçim,Seçim,

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, İmamoğlu'nun seçimi kaybetmesi durumunda partisinden istifa edip, ayrı bir parti kuracağını öne sürdü.

İstanbul'da tüm siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ederken mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla ilgili ortaya atılan 'istifa' iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP'de aday belirleme sürecinde yaşanan krizlerin üstüne ortaya atılan bu iddia partiyi iyice karıştıracak gibi duruyor.

Seçim gündemine ve İstanbul'daki yarışa ilişkin konuşan CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Ekrem İmamoğlu'nun bu seçimi kaybetmesi durumda partisinden ayrılacağını öne sürdü. Sevigen, İmamoğlu'nun CHP ile yolarını ayırdıktan sonra ayrı parti kuracağını da iddia etti.

"CHP'NİN KAYBI ONUN KAZANCI OLACAK"

İmamoğlu'nun merkez sağda yer edinecek bir parti kuracağını belirten Sevigen, "Atadığı belediye başkanlarını da alacak. Belki de Meral Akşener ile birleşecek. CHP'nin kaybı onun kazancı olacak" ifadelerini kullandı

Ekrem İmamoğlu, CHP'den istifa mı edecek? 'Yakınındaki herkesi toplayacak' - 1. Resim

"CHP İLE DOKUSU UYMUYOR"

Sevigen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bak buradan bir şey söylüyorum. Ekrem Bey sadece İstanbul'a değil bütün Türkiye'ye karışıyor. İzmir'e, Ankara'ya, Çeşme'ye karışıyor. 'Bu CHP'den hiçbir şey olmuyor' deyip merkez sağda bir parti kuracak belki de Meral Akşener ile birleşecek. Atadığı belediye başkanlarını yanına alarak, CHP'den bir şey olmaz deyip istifa edecek yoluna devam edecek. CHP ile dokusu uymuyor, bu da bahane olacak ona. İktidar da olamıyoruz, belediye de kaybettik diyecek, olaya öyle bakıyor"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...