Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 13:33 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 14:02
Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı
,İstanbul,,Seçim,CHP,,Yerel seçim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul" projesinin tanıtımında konuştu. İmamoğlu, 2024-2029 arasında ilk etapta 22 bin konutun dönüştürülmesi için hızla çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul için 10 maddelik afet planını duyuran İmamoğlu, hedeflerini peş peşe sıraladı.

Bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planını hazırladıklarını aktaran İmamoğlu, İstanbul'u geleceğe taşıyacağına vurgu yaptığı projenin 10 ayrı temada olduğunu söyledi. 

YÜKSEK KİRA SORUNUNUN KAYNAĞINI AÇIKLADI

Göreve geldikleri döneme değinen İmamoğlu, "İBB kentsel dönüşümden resmen çekilmiş, sorumluluk bakanlık ve ilçe belediyelerine bırakılmıştı. Deprem toplanma alanlarını imara açtılar. Belediyenin elinde rezerv alan olarak kullanılabilecek alanları özelleştirdiler" dedi. İmamoğlu, bugün yaşanan yüksek kira sorununun kaynağının da bunlar olduğunu söyledi.

DEPREME DAYANIKLI İSTANBUL İÇİN 10 PROJE

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • "Dayanıklı ve güçlü altyapı yatırımlarına devam edeceğiz. Barajları güçlendireceğiz. 2014 temelini attıkları, 2016'da açılışını yapacaklarını söyledikleri Melen Barajı için sesleri çıkmıyor. Teknoloji sağlayamıyor, kaynak bulamıyorsanız, bize verin kısa sürede tamamlayalım. Kamu kaynağını heba etmeyelim. 

Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı - 1. Resim

  • Raylı sistem hatlarımızı depreme dayanıklı olarak inşa ediyoruz. 2 yakada 10 bölgede yeni afet lojistik bölgesi inşa edeceğiz. Yerlerimiz hazır. 50 bin konutta yerinde dönüşüm sağlayacağız. Tespit ettiğimiz 200 bin yapı için olmayacak vaatler değil ayakları yere basan çözümler sunuyoruz. Riski değil, rantı yüksek alanlarda dönüşüm yaptılar. Biz adımlarımızı sağlam atacağız. 10 bin konut söz vermiştik 12 bin konutu teslim etmiş olacağız.

Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı - 2. Resim

  • 2024-29 arasında 22 bin konutu dönüştürmek için gaza basacağız, hedefimiz 50 bin konutu dönüştürmek. 10 öncelikli alanda 125 bin binada dönüşümün önünü açacağız. Güçlü bir finansal destek sağlayacağız. Yüzde 60'ını dar gelirliler için biz sağlayacağız. Dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin yüzde 65'ini biz karşılayacağız. Tüm riskli yapılara sabit taksitli 2 yıl vadeli faizsiz ödeme desteği sunacağız. 

Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı - 3. Resim

  • Bu iş için bütçemizden 8 milyar TL kaynak ayırıyoruz. Bununla merkezi yönetime de destek sunuyoruz. 40 semtte 60 bin konutu güçlendirmeye destek sağlayacağız. 25 semtte 20 bin yeni konut projesini hayata geçireceğiz. 70 semtte afete dirençli parklar yapacağız. Güvenli yeşil alanlar projesini de hayata geçiriyor olacağız. Erken uyarı ve acil durum projesini hayata geçireceğiz. Her yıl 250 bin İstanbulluya afet farkındalık eğitimi vereceğiz"

Ekrem İmamoğlu'ndan 10 maddelik afet planı - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...