Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Akşener' ve 'yerel seçim' mesajı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2023 17:55 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 18:08
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Akşener' ve 'yerel seçim' mesajı 
,Akşener,İYİ Parti,CHP

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı. Yüz yüze görüşme planlamadıklarını söyleyen İmamoğlu, Yavaş'ın Akşener ile görüşmesine de değindi. İmamoğlu, "Mansur Yavaş başkanımızın da Meral Akşener'i ziyaret etmesi kadar da doğru ve güzel bir şey yok" diye konuştu. 

Yerel seçimlere 4 ay kala partiler arası ittifak söylemleri artmaya devam ediyor. CHP'de yaşanan değişim süreciyle birlikte İYİ Parti'yi ittifak yapmaya çeken ana muhalefette ısrar devam ediyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi ilişkin detayları paylaştı. 

İmamoğlu, İBB'nin balıkçılara koruyucu malzeme dağıtım töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında yerel seçimler ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmeye dair konuştu. 

"PLANLAMA YAPMADIK"

İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yüz yüze görüşmek konusunda bir planlama yapmadıklarını ancak her an bir görüşme yapabileceklerini kaydetti. 

İmamoğlu, "Yakında biz de ziyaret yaparız" dedi. 

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz neticede beş yıl önce Millet İttifakı'nın belediye başkanı adayı olarak yola çıkmış ve seçimi kazanmıştık. Bu dönem bitene kadar da biz o ittifakı temsil eden belediye başkanıyız. Hem mevcut gündeme dair düşüncelerimizi paylaştık. İletişime açık olduğumuzu kendileri de ifade etti. Böylesi bir dertleşme sohbetleşme için de kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu. 

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME OLACAK MI?

İmamoğlu gazetecilerin, "Yüz yüze bir görüşme olacak mı?" sorusuna ise, "Şu anda öyle bir planlama yapmadık. Ama her an olabilir diye düşünüyorum" diyerek cevap verdi. 

İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin sorulması üzerine ise şu ifadeleri sarf etti: 

"Mansur Yavaş başkanımızın da sayın Meral Akşener'i ziyaret etmesi kadar da doğru ve güzel bir şey yok. Biz de konuşuruz. Kaldı ki tüm bu süreçlerle ilgili de Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüşerek bu süreçleri yönetiyoruz. Hem parti kurallarına uygun, hem belediye başkanlığı kültürüne ve ahlakına uygun hem de ittifakın başlangıcından bitirilmesine kadar olan sürecin kültürüne uygun şekilde davranan insanlarız." 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...