Tgrt Haber

Siyasette 'elektrik kesintisi' tartışması: Son sözü Enerji Bakanlığı söyledi

26 Nisan 2022 06:32 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 06:54
Siyasette 'elektrik kesintisi' tartışması: Son sözü Enerji Bakanlığı söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da elektriklerinin kesildiğini söyleyen Demir ailesini ziyaret etmişti. O ziyarete ilişkin son açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Ziyaret edilen evde elektriğin olduğu ancak o saatte kullanılmadığı belirtildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı, siyasetin sıcak başlığı, ‘elektrik kesintisi’ ile ilgili son açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ziyaret edilen evde elektriğin olduğu ancak, kullanılmadığına dikkat çekildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"ELEKTRİK VAR, ZİYARET SAATİ KULLANILMAMIŞ"

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyaret saatlerini kapsayan 18.18 ile 21.31 arasında enerji kullanımının olmadığı, 21.31'den itibaren enerji kullanımına devam edildiği anlaşılmıştır.”

https://twitter.com/TCEnerji/status/1518691701954600960

Keçiören Kaymakamlığı’ndan da konuya ilişkin bilgilendirme mesajı paylaşıldı. Demir ailesinin evinde 31 Mart’ta elektriğin kesildiği 5 gün sonra yani 5 Nisan’da ödemenin yapılmasıyla elektriğin yeniden açıldığı belirtildi.

Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi de o güne ilişkin duyuruda bulundu. "23 Nisan’da ziyaret edilen vatandaşın evinde elektrik yetkili şirket tarafından kesilmedi" denildi. Demir ailesinin borçları nedeniyle elektriğinin 31 Mart’ta kesildiği borcun 5 Nisan’da ödenmesiyle enerjinin yeniden bağlandığı vurgulandı.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Keçiören ilçesinde elektriklerinin kesildiğini söyleyen Güllü Demir’in evine gitmişti. Görüşme, mum ışığında gerçekleşmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...