Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da duyurdu: Depremzedelere taşınma ve kira desteği

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
10 Şubat 2023 15:01 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 13:50
deprem,Kahramanmaraş,Erdoğan,Gaziantep,Adıyaman,Kilis,Malatya

Son dakika haberi: Depremin vurduğu illerden Adıyaman'da incelemelerde yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Felaketi yaşayan depremzedelere yapılacak destekleri açıklayan Erdoğan, hane başına taşınma yardımı olarak 15'er bin lira verileceğini ve farklı kentlere gidenlerin kira bedelinin karşılanacağını duyurdu. Deprem bölgesinde gerçekleşen yağmacılık faaliyetlerine vurgu yapan Erdoğan, OHAL kararını anımsatarak gerekli cezalandırmaların yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremin vurduğu kentlerden olan Adıyaman'a geldi. Burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam vefat ve yaralı sayısını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinin 10 ili vurduğunu kaydederek "Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75 bin 523'e ulaştı. 76 binden fazla kişi tahliye edildi" dedi.

ERDOĞAN'DAN 'YAĞMA' AÇIKLAMASI

Bölgede yaşanan yağmacılık olaylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL'i de hatırlatarak sert çıkış yaptı. Depremin kış mevsiminde yaşanmasının da engel oluşturduğunu kaydeden Erdoğan, "Afet bölgesi ve olağanüstü hal ilanı kararı aldık. Bununla bazı maalesef kendini bilmezler soygun yapıyorlar. Marketleri soyuyorlar. İş yerlerine saldırıyorlar. Bazıları da suistimaller peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış ve bundan sonraki süreçte bu suistimali yapanlara gerekli müeyyideler uygulanacaktır" dedi.

DEPREMZEDELERE KİRA DESTEĞİ

Erdoğan, yıkıcı depremde evini kaybeden depremzedeler için konutların bir yıl içinde tamamlanacağını aktararak ilk etapta 10'ar bin liralık yardım yapılacağını kaydetti. İsteyen depremzedelere kira desteği verileceğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Farklı kentlere gidenlerin kira bedelini karşılayacağız" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da duyurdu: Depremzedelere taşınma ve kira desteği

THY'DEN DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ HİZMET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için Türk Hava Yolları'nın (THY) ücretsiz hizmet vereceğini belirterek "Gideni de geleni de ücretsiz taşıyacak. Yardımların belirlşi bir plan içerisinde dağıtılması gerekiyor. AFAD'la, diğer kurumlarla iletişim kurmadan yardım yollamayın. Temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da duyurdu: Depremzedelere taşınma ve kira desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elazığ, Van'daki depremlerde, yangınlarda yaraları en kısa sürede sardıysa inşallah burada da aynısını yapmaya muktedirdir. AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim detsekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15 biner lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Kira yardımını da inşallah yapacağız."

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle bir araya geldi.

Erdoğan, bugün depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Adıyaman'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'ın ardından Malatya'yı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...