Tgrt Haber

Erdoğan'ın 'barış diplomasisi'nde yeni hamle: BM de devreye giriyor, Guterres'ten sürpriz ziyaret

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: AJANSLAR
25 Nisan 2022 12:20 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 13:42
Cumhurbaşkanı, savaşı bitirmek ve kalıcı barışı sağlamak için liderleri aynı masada buluşturmayı planlıyor

Cumhurbaşkanı, savaşı bitirmek ve kalıcı barışı sağlamak için liderleri aynı masada buluşturmayı planlıyor. Erdoğan’ın savaşın sonlandırılmasına yönelik liderler masası kurulması fikrine, hem Putin hem de Zelenskiy sıcak bakıyor. Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşen Cumhurbaşkanı, görüşmeyi planladığı Putin’e de Türkiye’nin ara buluculuk için gereken her türlü katkıyı sağlayacağını iletip, İstanbul’a davet edecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Rusya ziyareti öncesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek.

Cumhurbaşkanı, savaşı bitirmek ve kalıcı barışı sağlamak için liderleri aynı masada buluşturmayı planlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ve Rusya arasında iki aydır süregelen savaşın sona ermesi için girişimlerini sürdürüyor. Silahları susturmak için başından bu yana aktif rol üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Ukrayna lideri ile görüştü, Rusya lideriyle de görüşecek. Savaşı bitirmek ve kalıcı barışı sağlamak için liderleri buluşturmak istiyor.

ZEKENSKİY’E GARANTÖRLÜK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, tablonun her geçen gün daha da üzücü bir hâl aldığı Mariupol’de yaralı ve sivillerin tahliyesinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti. Müzakere sürecinde ellerinden gelen bütün yardımı sağlamaya, ara buluculuk dâhil gereken desteği sunmaya hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, garantörlük konusuna da ilkesel olarak olumlu baktıklarını dile getirdi.

Erdoğan'ın 'barış diplomasisi'nde yeni hamle: BM de devreye giriyor, Guterres'ten sürpriz ziyaret

SIRADA PUTİN VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapmayı planladığı görüşmede ise Türkiye’nin ara buluculuk için gereken her türlü katkıyı sağlayacağını ifade edecek. Erdoğan, kalıcı barışı sağlamak için Zelenskiy gibi Putin’i de İstanbul’a davet edecek.

MOSKOVA VE KİEV ÖNCESİ İLK DURAK TÜRKİYE

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmede kritik öneme sahip. Hala tarafları bir araya getirebilen tek ülke konumunda. Uluslararası toplum da savaşın bitirilmesi konusunda Türkiye’ye güveniyor. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Ankara'ya geliyor.

Erdoğan'ın 'barış diplomasisi'nde yeni hamle: BM de devreye giriyor, Guterres'ten sürpriz ziyaret

PUTİN’DEN ÖNCE ERDOĞAN’LA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe’de kabul edilecek. İkilinin arasındaki görüşmede Türkiye’nin arabuluculuk çabaları, ateşkes ve barış için atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor. Guterres, görüşme sonrası salı günü Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Perşembe günü ise Ukrayna’da devlet başkanı Zelenskiy ile görüşecek.

Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 25 Mayıs 2022 13:00

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...