Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan yolcusu: Dönem başkanlığını devredecek

09 Kasım 2022 21:47 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 22:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan yolcusu: Dönem başkanlığını devredecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Özbekistan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9'uncusu düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Özbekistan'a gidecek. Teşkilatın geleceğine ilişkin önemli kararların alınacağı zirvede Erdoğan, dönem başkanlığını Özbekistan'a devredecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere yarın bu ülkeye gidecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, "Türk Medeniyeti İçin Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru" temasıyla Semerkant kentinde düzenlenen zirvede görevdeğişimi yaşanacak.

ZİRVEDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem başkanlığını Türkiye'den Özbekistan'a devredecek. Üye ülkeler arasındaki iş birliğinin her alanda daha da geliştirilmesi için atılacak adımların değerlendirileceği zirvenin 11 Kasım Cuma günkü oturumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitabı olacak.

LİDERLERLE BİREBİR GÖRÜŞECEK

Zirvede, 12 Kasım 2021 tarihli İstanbul Zirvesi'nde kabul edilen ve Teşkilat'ın 20 yıllık yol haritasını oluşturan Vizyon Belgesi'nin ilk 5 yıllık uygulama kılavuzunu teşkil edecek "Strateji Belgesi" başta olmak üzere, teşkilatın işleyişine ve geleceğine dair önemli kararlar alınacak.

Zirve kapsamında Erdoğan'ın, katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülüyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...