Tgrt Haber

Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

24 Şubat 2022 14:00 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 15:18
Rusya'nın Ukrayna saldırısı sonrası Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya'nın bugün sabah saatlerinde başlattığı askeri harekat ile bölgedeki son durum ele alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev ve birçok bölgeyi vuruyor. Rusya'ya saldırmayacaklarını kendilerini savunacaklarını açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkede sıkıyönetim ilan etti. 

İki ülke arasındaki savaşı tüm dünya takip ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Cumhrubaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı ve son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de Ukrayna'ya başlatılan harekat sonrasında bir görüşme yapmış, Putin'in NATO ve ABD'nin tepkisi karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirttiği konuşmada, Erdoğan ise bilinen görüşlerini yinelemişti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Donetsk ve Longask'ın tanınması masaya yatırıldığı görüşmede Rus ve Türk ilişkilerinin devam etmesi konusunda anlaşma sağlandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...