Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masanın mutabakat metnine sert tepki: HDP'ye FETÖ'cülere selam veriyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2023 13:25 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 14:01
,6,Ortak Politikalar Mutabakat Metni,Muhalefet,FETÖ,HDP,CHP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda 6'lı masanın açıkladığı mutabakat metnini sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, 6'lı masanın açıkladıkları metinle HDP'ye ve FETÖ'cülere selam verdiklerini söyledi. Erdoğan, DEVA Partisi lideri Babacan'ın altılı masanın mutabakat metni için "Avrupa görecek, aferin diyecek" ifadelerine de sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihini açıklamasının ardından bütün partiler hazırlıklarına hız kazandırdı. Türkiye seçim havasına girmesine rağmen 6'lı masa 11'inci toplantısında da aday ismini açıklamazken Ortak Politikalar Mutabakat Metni duyuruldu. Erdoğan bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında 6'lı masanın toplamda 2 bin 300'den fazla maddenin yer aldığı mutabakat metnini sert sözlerle eleştirdi.

"GÖZLERİ VAR GÖRMÜYOR, AĞZI VAR KONUŞMUYOR"

6'lı masanın açıkladığı mutabakat metininin değerlendirmesinin yeri geldiğinde paylaşılacağını belirten Erdoğan, "Bunlar bırakın yeni projeler yormayı, ülkede ne yapılıp ne edildiğine bakmamışlar. Baksalar vaat ettiklerinin fazlasının da yapılmış, ya da yapılmakta olduğunu görürlerdir. Gözleri var görmüyor, ağzı var konuşmuyor. Çünkü kalpler tamamen mühürlenmiş" dedi.

"HDP, FETÖ VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE SELAM VERİYORLAR"

Açıkladıkları metinle HDP, FETÖ, terör örgütleri ve onları kullananlara selam verdiğini söyleyen Erdoğan, "3-4 muhterise koltuk ayarlamak için yeni bakanlıklar icat etmeyi... Siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz gülmekten katılacakları vaatleri ortaya yazmazlardı. Açıkladıkları metinde güya herkese selam veriyorlar. Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek masa altı ortakları HDP'ye selam veriyorlar. Genel Kurmay Başkanlığına ve MİT başkanlığına saldırarak bu kurumların baş ezdikleri tüm terör örgütlülerine ve onları kullananlara selam veriyorlar" ifadelerini kullandı.

BABACAN'A 'AFERİN' TEPKİSİ

DEVA Partisi lideri Babacan'ın altılı masanın mutabakat metni için "Avrupa görecek, aferin diyecek" ifadelerine de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Hatta içlerinden bir tanesi çıkmış ne diyor; 'Batı bize aferin diyecek.' Yazıklar olsun. Ya sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Düştükleri hale bak" diye konuştu.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SİTEM

Erdoğan ayrıca partisinin grup toplantısında bazı milletvekillerinin Genel Kurul görüşmelerine katılmamasına sitem dolu sözlerle tepki gösterdi. Bu durumun kendisini üzdüğünü belirten Erdoğan, “Eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa, ki dün böyle oldu. Bu millet hakkını size helal etmez. Helal etmez. Eğer kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...