Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "kaptan" cevabı: Gemiyi çok kötü çarptı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
14 Haziran 2023 12:58 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 13:03
Son dakika! Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "kaptan" cevabı: Gemiyi çok kötü çarptı!
Erdoğan,Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa baskısı altındaki Kılıçdaroğlu'nun "Ben bu geminin kaptanıyım" sözlerini yorumladı. Bakü dönüşü uçakta konuşan Erdoğan, "Kaptan ne yaptıysa yaptı zaten, gemi şu anda bordasından çok kötü çarptı" yorumunu yaptı.

Seçim sürecinin ardından ilk resmi ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seyahat dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan; Hher iki ülke ile ilişkilerinin yanı sıra iç siyaset gündemine ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

"KAPTAN GEMİYİ ÇOK KÖTÜ ÇARPTI"

TGRT Haber Ankara temsilcisi Ercan Gürses'in "CHP’de seçimden sonra yaşanan tartışmalara değinerek, Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben kaptan olarak gemiyi limana yanaştıracağım ama değişim taleplerinin de önünü açacağım' diyor. Siz nasıl buluyorsunuz bu talep ve tartışmaları?" sorusunu cevaplayan Erdoğan çarpıcı ifadeler kullandı.

CHP'nin ne kaptan ne de güverte lostromosu olduğunu belirten Erdoğan, "Ben AK Parti’nin kaptanıyım, bana AK Parti’yi sorun. Onu da Kılıçdaroğlu’nu yakaladığınızda ona sorun. Yani onlarda kaptan ne yaptıysa yaptı zaten, gemi şu anda bordasından çok kötü çarptı. Her şey ortada. Kiminle yarışıyor, kiminle ne yapıyor, bizi hiç ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarını hatırlatan Erdoğan, "Biz şu anda seçimi elhamdülillah başarılı bir şekilde tamamladık, bitirdik. Onlarda ise altılı masa, dokuzlu masa, on birli masa; ortada masa kalmadı zaten, dağıldı iyice… Şimdi bunu bana sorarsan bu olmaz. Milletim en güzel kararı verdi. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

Son dakika! Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na

YENİ ANAYASA: MUHALEFET DESTEK VERMEZ!

Erdoağan, seçim yenilgisinin ardından muhalefetin “parlamenter sistem” ısrarından vazgeçip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun yeni bir Anayasa’ya destek verip vermeyeceği yönündeki bir soruya da cevap verdi.

"Masa etrafındakilere bakıp konuşacak olursak, destem vermezler diye düşünüyorum" diyen Erdoğan şunları söyledi: "Bizim grubumuzun görevi, destek vereceklermiş gibi gidip kendileriyle görüşmektir. Arkadaşlarımıza ben görevi veririm, arkadaşlarımız grup başkanlarıyla veya başkan vekilleriyle görüşmelerini yaparlar. Eğer 'evet' derlerse biz de muhalefetle niçin anayasa değişikliğine gitmeyelim."

Yeni Anayasa çalışmalarında en önemli maddenin aile olduğunun altını çizen Erdoğan, "Aile konusuna biz hassasiyetle eğiliyoruz. İki, Aile ve Gençlik Bankası çok çok önemli. Bu konuyu yine aynı şekilde kendilerine taşırız. Eğer buna olumlu yaklaşırlarsa bununla da ilgili adım atarız. Yani bunların bazıları anayasa değişikliği gerektirir, bazıları ise yasal düzenleme gerektirir. Ve şu anda anayasa değişikliği gerektiren konularda muhalefet bu işe 'evet' der mi sorusunun cevabına gelince, maalesef orada çok çok iyimser değiliz." diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...