Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi günde tarihi açılış: Kıbrıs zaferinin yıldönümü Yeni Ercan Havalimanı'yla taçlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 14:01 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 14:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,KKTC

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışında konuştu. Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günlerin uzak olmadığını söyleyen Erdoğan, "Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşamı için çağrımı yineliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış ve Özgürlük Bayramı ve Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı için gittği KKTC’de resmi törenle karşılandı. Açılışı yapılacak Yeni Ercan Havalimanı'na inen ilk lider Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuş oldu. Erdoğan karşılamanın ardından açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günlerin uzak olmadığını söyleyen Erdoğan, "Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşamı için çağrımı yineliyorum" dedi.

"ULUSLARARASI UÇUŞLAR İÇİN KULLANILACAĞI GÜNLER UZAK DEĞİLDİR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sayın bakanlar, sayın vekiller, sayın misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ercan Havalimanı'mızın yeni terminal ve pistinin açılışını sizlerle yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Barış harekatının 49. yıl dönümünü yürekten tebrik ediyorum. Havalimanımız 2016 yılında inşasına başlanan, terminal binası ve çift pisti ile geniş gövdeli uçaklara ev sahipliği yapma kapasitesine kavuştu.

"İKİ DEVLETİN YAN YANA YAŞAMI İÇİN ÇAĞRIMI YİNELİYORUM"

Her aşamasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve hizmet sunulmaktadır. Yeni terminal ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir. Kıbrıs adasında gerginliği değil eşit iki devletin yan yana yaşamı için çağrımı yineliyorum. Tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi günde tarihi açılış: Kıbrıs zaferinin yıldönümü Yeni Ercan Havalimanı'yla taçlandı

ERDOĞAN'DAN BM'YE ÇAĞRI

Havalimanında yeri ve yabancı turistlere hizmet verecektir. Doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Gelişmiş teknolojiyle hizmet sunulmaktadır. Havalimanının uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değil. Hiçbir BM güvenlik kurulu kararı bulunmadığını gösteren Kofi Annan'ın çağrısıyla sınırlamaları kaldırmaya davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi günde tarihi açılış: Kıbrıs zaferinin yıldönümü Yeni Ercan Havalimanı'yla taçlandı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...