Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'dan dünyaya seslendi: Gazze'de insanlık suçu işleniyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2023 09:50 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 10:55
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'dan dünyaya seslendi: Gazze'de insanlık suçu işleniyor
Son dakika,,İsrail,Hamas,Savaş,Filistin,Gazze

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık suçu işlendiğini söyleyen Erdoğan, "Şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Küresel sınamalarla mücadelede en büyük gücün Türk devletlerinin dayanışması olduğunu altını çizen Erdoğan, "Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır. Bu hakikati son dönemde karşılaştığımız pek çok hadisede gördük, görüyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da tepki gösteren Erdoğan, 28 gündür bölgede insanlığa karşı suç işlendiğini söyledi.  Türkiye'nin Gazze'ye 10 uçak yardım malzemesi yolladığını belirten Erdoğan, "Şartlar el verdiği sürece yenilerini göndermeye devam edeceğiz. Önceliğimiz ateşkesin hemen tesis edilmesi'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Başarılı şekilde tamamladıkları dönem başkanlıkları dolayısıyla değerli kardeşim Özbekistan Cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev'e müteşekkiriz. Dönem başkanlığını devralan aziz kardeşim sayın Tokayev'e de gösterdiği müstesna misafirperverlik için şükranlarımı sunuyor, başarılar temenni ediyorum.

Türk Dünyası Ali Nişanı ile taltif edeceğimiz kardeşim Mirziyoyev'e en kalbi tebriklerimi iletiyorum. Küresel sınamalarla mücadelemizde en önemli gücümüz Türk dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışmasıdır. Bu hakikati son dönemde karşılaştığımız pek çok hadisede gördük, görüyoruz. Can Azerbaycan vatan muharebesinin ardından Karabağ'da 30 yıldır süregelen işgale tamamen son verdi. Bu tarihi başarıdan büyük bir gurur ve sevinç duyuyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'dan dünyaya seslendi: Gazze'de insanlık suçu işleniyor

"ERMENİSTAN, AZERBAYCAN'A YÖNELİK YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ"

Böylece bölgemizde kalıcı barışa bir adım daha yaklaşmış olduk. Açılan fırsat penceresinin değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur. Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi mühimdir. Azerbaycan'ın batı bölgeleri ile Nahçıvan'ı birbirine bağlayacak ulaştırma hattının hayata geçirilmesi de büyük önem taşıyor. Hattın açılması tüm bölge ülkelerinin refahına ciddi katkı sağlayacağı gibi Türkiye'yi de ata yurdumuz olan Orta Asya'ya bağlayacaktır.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

7 Ekim'den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Gazze'de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir. Önceliğimiz insani ateşkesin tesis edilmesidir. Müslüman, Hristiyan, Yahudi fark etmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerine çalıyoruz. Uluslararası konferans için zemin oluşturma çabalarımız sürüyor” 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'dan dünyaya seslendi: Gazze'de insanlık suçu işleniyor

ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise konakladığı otelde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleşti. İki liderin görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail-Filistin çatışmalarını ele aldığı belirtildi.

Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin insani yardım çabalarının artarak süreceğini, İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket etmesini sağlamak için uluslararası toplumun güçlü mesajlar vermesi gerektiğini, bölgede kalıcı barışın ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi olarak bütün ve bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ile mümkün olabileceğini ifade etti. İki lider ayrıca Türkiye-Ermenistan normalleşme süreci ile, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışma sonrası sürecin son durumunu da ele aldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...