Tgrt Haber

Gelecek Partili Selim Temurci, İmamoğlu-Kurum yarışında tarafını belli etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 11:05 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 11:16
Gelecek Partili Selim Temurci, İmamoğlu-Kurum yarışında tarafını belli etti
Murat Kurum,Ekrem İmamoğlu,Gelecek Partisi,yerel seçim

Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci, AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmemek İBB Başkan adayı olmadığını söyledi. Temurci, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki seçim yarışındaki tarafını da açıkladı.Gelecek Partisi tarafını belli etti

14 Mayıs seçimlerinde CHP listesinden milletvekili seçilen Gelecek Parti'li Selim Temurci, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçim sonucu en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'li Murat Kurum arasındaki rekabette tarafını belli eden Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını neden reddettiğine de açıklık getirdi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANAMAYACAĞINI SÖYLEDİM"

Şu anda Gelecek Partisi'nin ismini göremediğini söyleyen Selim Temurci, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a şöyle konuştu:

"Çünkü Hoca (Davutoğlu) öyle bir stratejiyi izledi. Baştan beri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına, Hoca’nın cumhurbaşkanı yardımcılığına, Saadet ile kurulan gruba eleştirilerim oldu. Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakı’nda olduğu pozisyonda biz Millet İttifakı içinde bulunmalıyız diye mücadele ettim. Varlığımız yüzde bir olsun beş olsun, YRP’nin aldığı oyu alıp siyasette bir yere durabilirdik.

Hoca, Kemal Bey’in kazanırsa yönetimde etkin olacağını düşündü. Ben sistemin kodları açısından mümkün olmadığını söylüyordum. 'Kemal Bey bu kadar büyük yetkiler vermez' dedim. Kemal Bey’in kazanamayacağını ifade ettim. 

AK Parti’ye geçmek diye bir cümle kurmuş değilim. Yarın için sadece kendimi değil, partiyi bir yere konumlandırıp gri alana çekme gayretim var. Başarabilirsek o dediğiniz şey gerçekleşmez.

Gelecek Partili Selim Temurci İmamoğlu-Kurum yarışında tarafını belli etti - 1. Resim

İSTANBUL ADAYLIĞINI NEDEN REDDETTİ?

Ben Saadet ile iş birliğine rezerv koydum. ‘Bu bizi mahvedecek, dönüşümlü grup kuralım’ dedim. Doğru olan buydu. Hoca, protokol yaptı, Saadet’in ismi altında toplandık. Partimizin ismi ortadan kalktı. Saadet’in görünür hale gelmesinde Gelecek kullanıldı. İstanbul’da Saadet, Gelecek ve DEVA; birliktelik olsa elbette olurdu. Ama partimizin ismini insanlar unuttu. Bilinirliliği vardı, şu an o da yok. İkincisi, CHP ile iş tuttuk ve bedeli ağır oldu. CHP’ye de ağır oldu.

Sen kendini benim yerime koy. İstanbul’da yüzde bir oy aldın. Kimden alırsın? Ben daha AK Parti’ye yakın insanlardan alırım. Böyle bir durumda, kendi kitlenle ikinci defa 'CHP’ye gittin ve ona yardım ettin' suçlamasıyla karşı karşıya kalacaksın. Aday olmak bize ve partiye zarar verir büyükşehirlerde.

İMAMOĞLU'NA KARŞI KURUM'A DESTEK

Sadece ben değil, birçok arkadaşımız AK Parti kitlesiyle karşı karşıya gelmek istemiyor. İmamoğlu yerine Kurum’u tercih ediyorsunuz.

Ekrem Bey’in büyük hedefleri olduğunu biliyorum. O hedefler İstanbul’a hizmeti engelledi, bunu biliyorum. İki adaydan Kadir Topbaş tarzında olduğu için Murat Bey olduğunu söyledim.

CHP ile iş birliği yaptık. Elimizden geleni de yaptık. CHP’ye yük olduğumuzu Özgür Özel söyledi. İki; benim için daha kritik olan, Kılıçdaroğlu’nun Özdağ’la yaptığı gizli protokoldü. Bu iki mesele zaten CHP ile iş tutamayacağımızı gösterdi. Seçim yapıldı. Birlikte çalıştık. Bu şu demek midir; iş birliği sonrası her ne olursa olsun CHP’den ayrılamayız, onun adaylarını desteklemek zorundayız. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...