Tgrt Haber

Gelecek Partisi'nde 'Mansur Yavaş' krizi istifa getirdi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Şubat 2024 12:29 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 13:07
Gelecek Partisi'nde 'Mansur Yavaş' krizi istifa getirdi
Gelecek Partisi,Ankara,istifa,Mansur Yavaş

Gelecek Partisi'nin Ankara'da CHP'li Mansur Yavaş'ı destekleme kararı alması krize yol açtı. İttifak yerine tek başına seçimi savunan Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç istifa etti.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasi partiler adaylarını birer birer açıklarken, peş peşe ayrılık haberleri gelmeye de devam ediyor.

14-24 Mayıs seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında giren Gelecek Partisi, 31 Mart seçimlerinde ise aday çıkarmadığı illerde eski ortaklarının adaylarına destek verecek. Bu kapsamda Ankara'da CHP'li Mansur Yavaş'a destek verilecek.

PARTİDE MANSUR YAVAŞ ÇATLAĞI

Ancak CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a destek verme kararı Gelecek Partisi'nde krize neden oldu. Yerel seçimlere ittifakla değil bağımsız girme taraftarı olan Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Hakan Tokaç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genel seçimlerde partisinin tek başına seçimlere girmesi arzu edilmesine rağmen ittifak modeliyle seçimlere girdiğini ancak ‘Altılı Masa’ ve CHP birlikteliğinin seçmenler açısından ağır sonuçlar ile karşı karşıya kaldıklarına sebep olduğunu belirtti. Tokaç, gelinen süreçte bu ve benzeri ilkesel kararların uygulanmadığını, partide yaşanan aksaklıkların, yanlışların, yapıcı eleştiri ve önerilerle, sözlü, yazılı olarak yetkili organlara iletmesine rağmen, istişare kanallarının kapalı olduğunu ifade etti.

Parti yöneticilerinin siyaseten yeterli olgunluğa erişemediğini savunan Tokaç, yönetim anlayışı ve gereksiz ihtirasları gerekçe göstererek görevinden hem de parti üyeliğinden ayrıldı.

Gelecek Partisi'nde 'Mansur Yavaş' krizi! Ankara İl Başkanı istifa etti - 1. Resim

BİR AYRILIK DA DEVA'DA

Öte yandan bir ayrılık haberi de Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nden geldi.

DEVA Partisi, Genel Merkez Başkanlık Kurulunun 18 Şubat 2024 tarihinde aldığı karar doğrultusunda Ankara İl Başkanı Nutku Akın’ın parti tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmasını sebep göstererek tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği ve görevden uzaklaştırıldığı duyurdu.

Nutku Akın’ın gün içerisinde bir basın toplantısı düzenleyerek istifasını duyurması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...