Tgrt Haber

Gürsel Tekin milletvekili mi? Gürsel Tekin istifa mı etti, hangi partiden?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 10:42 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 11:03
Gürsel Tekin milletvekili mi? Gürsel Tekin istifa mı etti, hangi partiden?
Gürsel Tekin,CHP

Gürsel Tekin milletvekili mi? 17 Haziran 1964 yılında dünyaya gelen Gürsel Tekin'in milletvekili olup olmadığı merak edilirken hangi partiden ve istifa mı etti gibi sorular da araştırıldı. Bugün CHP'den istifa etmesinin ardından ise Gürsel Tekin milletvekili mi sorusu araştırıldı. İşte Gürsel Tekin ile ilgili merak edilenler...

Yerel seçime kısa süre kala Esenyurt'tan aday olacağı iddia edilen CHP'li Gürsel Tekin'in istifa etmesinin ardından vatandaşlar Gürsel Tekin'in hayatını araştırmaya başladı. Milletvekili mi, hangi partiden gibi sorular da vatandaşın gündeminde yer aldı. İşte detaylar...

GÜRSEL TEKİN MİLLETVEKİLİ Mİ?

Gürsel Tekin, Türk siyasetçi ve eski CHP milletvekilidir. Tekin, 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. 2024 ile 2016 aralığında ise CHP Genel Sekreterliği yapmıştır.

GÜRSEL TEKİN İSTİFA MI ETTİ?

CHP Esenyurt Belediye Başkan adayı olması beklenen Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti. Tekin, istifasını X hesabından şöyle duyurdu:

"Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. "

Gürsel Tekin milletvekili mi? Gürsel Tekin istifa mı etti, hangi partiden? - 1. Resim

GÜRSEL TEKİN KİMDİR?

1964 yılında dünyaya gelen Tekin, 17 Haziran 1964'te Ardahan'ın Göle ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Ardahan'da bitirmesinin ardından lise eğitimine Kars'ta başladı ve 1981 senesinde Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun olmuştur. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı ancak bazı sebeplerden dolayı yüksek öğrenimini devam ettiremedi. Aynı sene sosyo-ekonomik nedenlerden dolayı ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı ve Kadıköy'de garson olarak çalışmaya başlamıştır. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...