Tgrt Haber

Hakan Fidan'dan korkutan açıklama: Büyük savaşın habercisi... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 May 2024 20:01 - Güncelleme : 05 May 2024 20:02
Hakan Fidan'dan korkutan açıklama: Büyük savaşın habercisi... 

İran-İsrail arasındaki karşılıklı saldırılar hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bu gerginlik daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

El Arabiya Televizyonu'na konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin iki devletli çözüm konusunda yoğun çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Fidan, İslam dünyasının Filistin meselesinde artık birlik içinde hareket ettiğini vurgulayarak, bu trajediden ders çıkarılmaz ve iki devletli çözüme gidilmezse yeni Gazze savaşları gibi daha büyük savaşların ve gözyaşlarının kaçınılmaz olacağı uyarısında bulundu.

Fidan, İsrail'i 1967 sınırlarını kabul etmeye davet ederek, bütün Filistinlilerin bu çerçevede kurulacak Filistin devletine razı olduğunu ifade etti. 

Hakan Fidan'dan korkutan açıklama: Büyük savaşın habercisi...  - 1. Resim

"BÜYÜK SAVAŞIN HABERCİSİ OLABİLİR"

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terörle mücadelesinde kararlı olduğunu ve bu konuda hiçbir taviz verilmeyeceğini vurgulayan Fidan şunları söyledi: 

Bu trajediden ders çıkarmazsak, iki devletli çözüme gidilmezse bu son Gazze savaşı olmayacak. Başka savaşlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak. İsrail’i de 1967 sınırlarını kabul etmeye davet etmemiz lazım. Sadece Hamas değil bütün Filistinliler 1967 esas alınarak kurulacak Filistin devletine razı. Bu gerginlik daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir. Şu an için durum sakinleşmiş görünse de bu potansiyel her zaman var. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...