Tgrt Haber

‘HDP’ye bakanlık’ krizinde Gürsel Tekin eleştirilere sert tepki gösterdi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2022 07:57 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 08:08
‘HDP’ye bakanlık’ krizinde Gürsel Tekin eleştirilere sert tepki gösterdi
Gürsel Tekin,chp,altılı masa,hdp

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ çıkışı sonrasında 6’lı masadan tepki geldi. İYİ Partili isimler söz konusu açıklamalara sert sözlerle yüklenirken CHP’li Tekin’den geri adım gelmedi. Tekin katıldığı bir canlı yayında “Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP’nin kurumsal Genel Başkanı’dır" dedi.

2023 seçimlerine az süre kalan CHP’li Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ çıkışı 6’lı masada yeni bir krize yol açtı. Söz konusu sözlerle ilgili İYİ Partili birçok isim tepki gösterdi. Tekin’in açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşı çıkmadı. CHP lideri “Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Gerekirse tartışacağız. Dolayısıyla şu veya bu şekilde ironi de yapabilir, başka bir konuşma da yapabilir” dedi.

GÜRSEL TEKİN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Tartışmanın fitilini ateşleyen CHP’li Gürsel Tekin gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon kanalında sözlerine açıklık getiren Tekin, 6’lı masaya ya da Millet İttifakı’na rahatsız edecek bir söz söylemediğini ifade etti. “Kimse bana had bildiremez” diyen Tekin sözlerini “Sayın Genel Başkanıma ve Sayın Akşener'e olan saygımdan sesimi çıkarmıyorum. Ne demektir had bildirmek, kim bana had bildirecek. Bana tek had bildirecek var, o da CHP'nin Genel Başkanı'dır” ifadelerini kullanarak bitirdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasemin 6 Eylül 2022 09:42

????????????????????

Sonraki Haber Yükleniyor...