Tgrt Haber

İmamoğlu-Kurum rekabeti başa baş: Son İstanbul anketinde fark 1 puan

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 17:36 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 17:58
İstanbul,anket,seçim,,

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul'da son anket sonuçları geldi. ORC Araştırma'nın geçen hafta gerçekleştirdiği ankette Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki rekabetin başa baş gittiği görüldü. İşte 1 puanlık farkın olduğu anket...

Türkiye, siyasi partilerin belediye başkanı adaylarını açıklamasıyla yerel seçim atmosferine resmen girdi. AK Parti, İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun karşısına Murat Kurum'u çıkardı. Seçim sonucunun en fazla merak edildiği illerden olan İstanbul'daki seçim anketleri dikkat çekti.

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE?

ORC Araştırma, Cumhur İttifakı'nın İBB adayının Murat Kurum olduğunun kesinleşmesinin ardından 15-18 ocak tarihleri arasında yaptığı ankette, 2 bin 950 kişiye "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" diye sordu.

İmamoğlu ve Kurum arasındaki yarıştan başa baş bir sonuç çıkarken, en büyük sürpriz Zafer Partisi'nin adayı yaptı.

ARADAKİ FARK 1 PUAN

Ankete katılanların yüzde 38,9'u Ekrem İmamoğlu, yüzde 37,2'si ise Murat Kurum cevabını verirken; İYİ Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 4.1 çıktı.

İmamoğlu-Kurum rekabeti başa baş: Son İstanbul anketinde fark 1 puan

ZAFER PARTİSİ YRP'NİN ÖNÜNDE

Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu'na oy vereceklerini söyleyenler oranı yüzde 3,5 olurken, Yeniden Refah Partisi adayına oy vereceğini söyleyenler ise yüzde 2,5'te kaldı.

ANKETTE DEM PARTİ YOK

Ankette dikkat çeken bir başka detay da DEM Parti'nin oylarının gösterilmemiş olmasıydı. Onun yerine "Diğer" seçeneği eklendi ve oranı da 2,3 olarak gösterildi.

ORC'NİN 28 MAYIS SEÇİMLERİNDEKİ ANKETİ

ORC Araştırma, 28 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine bir gün kala paylaştığı ankete göre; ikinci tur oy tercihlerinde Kılıçdaroğlu yüzde 48,1 oy oranı ile, yüzde 46,7 oy oranına sahip Erdoğan'ın önünde gösterilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hatice 23 Ocak 2024 18:06

Murat kurum

Sonraki Haber Yükleniyor...