Tgrt Haber

İmza vermeyen CHP'den 'kapalı oturum' savunması! Kendi bildirisine yayımladı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Aralık 2023 06:40 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 06:41
İmza vermeyen CHP'den 'kapalı oturum' savunması! Kendi bildirisine yayımladı
CHP,terör,bildiri

12 şehit haberi sonrası "Teröre Karşı Ortak Bildiri"ye DEM Parti ile birlikte imza atmayan CHP, tepkilerin odağı olurken, partiden ilk açıklama geldi. TBMM CHP Grup Başkanlığı Milli Savunma Bakanı Güler'in Meclis'e gelerek vekilleri bilgilendirme gerektiğini, ondan sonra ortak bir metin çalışması yapılabileceğini açıkladı.

Türkiye'nin yasa boğan şehit haberlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu olan AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi Teröre Karşı Ortak Bildiriyi imzalamıştı. Bildiriye DEM Parti ile birlikte imza vermeyen CHP tepkilerin odağı haline gelmişti. 

Gelen tepkilerin ardından TBMM CHP Grup Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel'in de imzasıyla bölücü terör örgütünün saldırılarına ilişkin bir açıklama yayımladı. Terörün lanetlendiği açıklamada, saldırının terörün kirli yüzünü bir kez daha gösterdiği belirtildi. Buna karşın bölgedeki Mehmetçiklerin güvenlik ve sağılk açısından durumunun kaumoyuyl paylaşılması gerektiği dile getirldi

"İHMAL VARSA ARAŞTIRILSIN"

TBMM'de kapalı bir oturum yapılması gerektiği belirtilen açıklamanın devamında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in milletvekillerini bilgilendirmesi için çağrıda bulunuldu. Açıklamada, şu fadelere yer verildi:

"Bu geceden tezi yok, TBMM'nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı'nın Gazi Meclis'e gelerek Milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenemediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz." 

"ULUSAL YAS İLAN EDİLSİN" ÇAĞRISI 

Hükümete "Ulusal Yas" ilan edilmesi çağrısında bulunan açıklamada "Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...