Tgrt Haber

İstanbul'da kritik zirve! Bakan Fidan İngiliz mevkidaşıyla görüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ocak 2024 13:36 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 13:49
Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre; görüşmede Gazze başta olmak üzere bölgesel ve ikili ilişkiler masaya yatırıldı.

İstanbul'da öğle saatlerine doğru kritik bir zirve gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul’da bir araya geldi.

Bakanlığının İstinye’deki İstanbul Temsilcilği’nde saat 11.15’te başlayan ve basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Başbaşa görüşmenin ardından yapılan heyetler arası görüşme ise çalışma yemeği formatında gerçekleşti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'u İstinye’deki İstanbul Temsilciliğimizde ağırladı" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Hakan Fidan ile David Cameron arasındaki görüşmenin ayrıntıları da ortaya çıktı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre; görüşmede, başta Gazze olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.

GAZZE'DE TAM ATEŞKES VURGUSU

Diplomatik kaynakların aktardığına göre; Dışişleri Bakanı Fidan’ın Orta Doğu’da kalıcı barış için Gazze’de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesigerektiğini vurguladığı görüşmede, NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerine de değinildi.

İstanbul'da kritik zirve! Bakan Fidan İngiliz mevkidaşıyla görüştü

İKİLİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRME MESAJI

Cameron ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı kararını imzalayarak, ilgili protokolü onaylamasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Karadeniz'in güvenliğinin önemine de değinilen görüşmede iki bakanın başta ticaret, ekonomi ve savunma sanayii olmak üzere, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ikili ilişkileri her alanda güçlendirme kararlılıkları bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...