Tgrt Haber

'İttifaksız seçim' isteyen Akşener'den 'ince' görüşme: Üçüncü yola ilk adım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Cumhuriyet
06 Eylül 2023 08:35 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 08:55
'İttifaksız seçim' isteyen Akşener'den 'ince' görüşme: Üçüncü yola ilk adım 
,Muharrem İnce,,yerel seçim

26 Ağustos'ta yaptığı çıkışla tüm partilerin ittifaksız seçime girmesi önerisinde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, ittifak çalışamalarına başladı. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştirecek olan Akşener'in siyasette 'üçüncü yol' için adımını atacağı öne sürüldü. İşte ayrıntılar... 

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, bugün gerçekleşmesi planlanan Akşener-İnce görüşmesinde yerel seçim ittifakı masaya yatırılacak. İYİ Parti ve Memleket Partisi kurmayları da olası ittifaka sıcak bakıyor. 

CHP KIRGINLIĞINDAN DOĞAN İTTİFAK 

İki partinin olası bir ittifakının arkasında, "CHP'ye olan kırgınlıkların" ve "Türk siyasetindeki 'üçüncü yol' açığının" olduğu iddia ediliyor. 

Bu kapsamda, İYİ Parti'nin CHP'den doğan Memleket Partisi ve İYİ Parti'den doğan Zafer Partisi ile temaslarını sürdüreceği, üç partinin 31 Mart'a giden bu süreçte birlikte hareket edeceği söyleniyor. Yerel seçime giderken partiler, "birbirlerini incitecek söz söylememe ve istişare etme" kararı da aldığı söyleniyor. 

Memleket Partili bir kurmay, "İktidar ve muhalefet boşluğunu bir üçüncü yol dolduracak. Bu yolun yerel seçimlerde yurttaşlarda karşılık bulması gerekiyor" diye konuşarak 'üçüncü yol' iddialarının gerçeği yansıttığını ifade etti. 

'SEÇİME AYRI AYRI GİRELİM' DEMİŞTİ 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada tüm partilere seçimlere ayrı girmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. Akşener, "Her birimiz seçime ayrı ayrı girelim. Kendi kadrolarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" demişti. 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...