Tgrt Haber

İYİ Parti kurucularından olan Oğuzhan Türk’ten Babacan’a sözde ‘soykırım’ tepkisi

25 Nisan 2022 16:00 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 16:25
İYİ Parti kurucularından olan Oğuzhan Türk’ten Babacan’a sözde ‘soykırım’ tepkisi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 1915 olaylarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara tepki yağıyor. Paylaşımının ardından akşam saatlerinde 6 muhalefet lideri ile bir araya gelen Babacan, ABD Başkanı Biden’ın ‘soykırım’ sözlerini kınayan metne imza attı. Babacan’ın bu tavrına İYİ Parti kurucularından Oğuzhan Türk’ten eleştiri geldi. Türk, Babacan ve partisini riyakarlıkla suçladı.

Sözde Ermeni soykırımı olarak iddia edilen 24 Nisan tarihi, bu yıl da tartışmalarla geçti. ABD Başkanı Joe Biden söz konusu olaylarla ilgili ‘soykırım’ ifadelerini kullanırken Türkiye’den çok sert tepki geldi. ABD’nin açıklamalarının kabul edilemez olduğu ifade edilirken tekrar arşivi açma teklifi ise yinelendi.

HDP VE CHP’DEN TEPKİ TOPLAYAN AÇIKLAMA

Türkiye’de HDP ise yine provokasyona yönelik adım attı. HDP’li Milletvekili Garo Paylan'ın TBMM'ye sunduğu sözde Ermeni soykırımı yasa teklifi ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun "107 yıl önce 24 Nisan 1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi" paylaşımı büyük tepki topladı.

BABACAN’IN SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Sözde soykırımla ilgili DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da tartışmalara neden olan bir paylaşımda bulundu. Babacan tweet'inde şu ifadeleri kullandı: "Geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz. Hepimiz, karşılıklı anlayış çerçevesinde birbirinin yarasını sarmaya çalışan Anadolu insanları olmalıyız. Bu vesileyle, Ermeni halkının bugün derinden hissettiği acıyı anlıyor, 1915'te hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyorum."

AKŞAM BIDEN’IN KINMA MESAJINI İMZALADI

Babacan’ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrası altı muhalefet partisi genel başkanlarının toplantısında  ABD Başkanı Joe Biden'e tepki gösterilen bildiriye de imza attı. Bildiride, "Bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın tarihi gerçekleri siyasi istismar aracı yapan açıklamasını kınıyor, geçen sene 'soykırım' ifadesinin ABD Başkanı tarafından ilk kez kullanılmasına güncel kaygılarla sessiz kalan iktidarın bu ağır vebalin ortak sorumluluğunu taşıdığını vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

'BU RİYAKARLIK DEĞİL Mİ?'

Babacan'ın aynı gün içinde yaptığı iki farklı hamle, İYİ Parti kurucularından Oğuzhan Türk'ün dikkatinden kaçmadı. Sosyal medya hesabından Babacan'a ateş püsküren Türk şu ifadeleri kullandı: "Siz ve partiniz, HDP’nin kapatılma ihtimaline karşı B planısınız! Ermenilere karşı sözde soykırım olduğu imasında bulunduğunuz günün akşamı, soykırım söylemini kınadığınıza dair ortak metne imza atmanız riyakarlık değil mi? 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...