Tgrt Haber

İYİ Parti'den ayrılan Taylan Yıldız'dan Akşener'e yaylım ateşi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Haber Global
06 Temmuz 2023 00:30 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 00:39
Taylan Yıldız,,İYİ Parti

İYİ Parti'den istifa eden parti kurucularından Taylan Yıldız, partideki 'aday sıraları satıldı' iddialarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. "Listelerimizde en üst sıralarda yer bulan birçok insanı ben ömrü hayatımda görmedim" diyerek itirafta bulunan Yıldız, "Siz bunu bir insanın iki dudağı arasında bırakırsanız, o insana yalvarma suretiyle aday olmaya çalışırsanız her şey olur" diyerek Akşener'e göndermede bulundu. 

Seçim yenilgisinden sonra partisinden istifa eden İYİ Parti kurucusu Taylan Yıldız, İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haber Global'e konuşan Yıldız, 'İYİ Parti'de aday sıraları satıldı' iddiasıyla ilgili "Listelerimizde en üst sıralarda yer bulan birçok insanı ben ömrü hayatımda görmedim parti kurucusuyum. Görmedim, ismini de bilmem. Partideki birçok insanın da tanımadığına eminim, yemin edebilirim" diyerek Akşener'e göndermede bulundu. 

"İŞLER BİR İNSANIN İKİ DUDAĞININ ARASINDA"

Bu isimlerin nasıl listeye girdiğine ilişkin soruya cevap veren Yıldız, "Siz söyleyin ben bilmiyorum nasıl girdi. Hangi tabandan oy alarak girdi oraya ben bilmiyorum. Sonuçta olay 'Taylan Yıldız milletvekili gösterilmedi' olayı değil. Olay sistemsel bir sorun. Bugün CHP listelerinden de birçok vicdanı yaralayan isimler oralarda var. Ben bunu genç arkadaşlarımdan duyuyorum. Siz bunu bir insanın iki dudağı arasında bırakırsanız, o insana yalvarma suretiyle aday olmaya çalışırsanız her şey olur" dedi. 

Kaynak: Haber Global
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...