Tgrt Haber

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan anayasa çıkışı: Tartışmaya bile gerek duymuyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
08 May 2024 10:34 - Güncelleme : 08 May 2024 11:05
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan anayasa çıkışı: Tartışmaya bile gerek duymuyoruz

Son dakika haberi... İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. Yeni anayasa konusuna ilişkin konuşan Dervişoğlu, "Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz" dedi.

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu, ilk kez partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti hangi amaçla kurulduysa bugün de o noktada olduğunun altını çizen Dervişoğlu, "İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin, yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa konusuna ilişkin konuşan Dervişoğlu, "Hiçbir anayasa taslağını dikkate almıyoruz. Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz. Bu tartışmaların içinde tek bir millet vardır o da Türk Milleti'dir" dedi.

Dervişoğlu'nun konuşmasında satır başlar:

"Ben sadece bir koltuğu, kürsüyü devralmadım. Memleketimize İYİ Parti'nin projeleri sunmak için bir bayrak teslim aldım. Bu bayrağı daha da yükseklere taşıyacağız.

Parti içi demokrasi ve Türkiye için demokrasi şiarıyla yollara çıkmış bir siyasi hareketin önce kendi içinde bu geleneğe uyması demokrasiyi uygulamada da gerçekleştirdiğini göstermesi, tarihi bir imtihandır. Verilen en önemli mesaj budur. Kongreler kongrelerde kalmalıdır, tartışmaların anlamı yoktur. Sayın Koray Aydın ağabeyim ve aile büyüğümdür.

"İYİ PARTİ DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE SİZİNDİR"

7 yıllık siyasi hareketimiz içinde büyük mücadeleler vermiş, yollarını ayırmış ama bizlerle olan gönül ve ülkü bağını kaybetmemiş yol arkadaşlarıma sesleniyorum; İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin, yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım. Gelin küskünlükleri sonlandıralım. Mücadelemize her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edelim. İYİ Parti hangi amaçla kurulduysa bugün de o noktadadır.

YENİ ANAYASA ÇIKIŞI

Kusura bakma Sen “On yedi yıl sonra emekli olacaksın” denilenlerin gelecekleri mevzu bile edilmiyorken, memuru, işçisi, ek hesaptan para çekip evine ekmek götürmeye; kredi kartının asgari borcunu da başka bir kredi kartından ödemeye çalışırken; öğrencisi KYK bursuyla hayatta kalma mücadelesi verirken; İşsiz genci bir imkân bulup başka ülkelere kaçmak isterken yeni Anayasadan bahsediyoruz. Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete “Yeni Anayasa demek” Ancak, Abesle iştigaldir. Ve ancak, “Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin” demektir.

"TARTIŞMAYA BİLE GEREK DUYMUYORUZ"

Hiçbir anayasa taslağını dikkate almıyoruz. Tartışmaya bile gerek duymuyoruz, reddediyoruz. Bu tartışmaların içinde tek bir millet vardır o da Türk Milleti'dir"

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...