Tgrt Haber

İYİ Parti'de kesin ihraç talebi istenen Ümit Dikbayır'dan istifa kararı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Kasım 2023 20:10 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 20:20
,istifa,,

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, bugün Kürşad Zorlu'nun açıklamasıyla kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Yaşananlar üzerine Ümit Dikbayır'dan istifa kararı geldi. 

Yerel seçimler öncesi peş peşe gelen istifalarla çalkantılı bir süreç yaşayan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını inceletmekle itham edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın bileti kesiliyor. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti binasında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zorlu, Meral Akşener'in ailesinin hesaplarını incelettiği iddia edilen Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Kesin ihraç talebinin Akşener'in imzasıyla gerçekleştirildiğini ekleyen Zorlu, Dikbayır'ın adını anmadan, "Eleştirilere açığız. Ama iş gerçek dışı beyanlara, iftiralara geldiği zaman, ben geçtiğimiz hafta da söylemiştim bu başka bir şey. Bahsettiğiniz isim, bugün genel başkanımızın imzalarıyla yetkileri çerçevesinde; 'tedbirli ve kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Konuyla ilgili detayları yetkili arkadaşlarımız sizinle paylaşır" dedi. 

DİKBAYIR'DAN İLK TEPKİ

Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Dikbayır, "Bazen, istenilenleri yapmazsanız, istenmez olursunuz… Allah büyük…" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/UmitDikbayir/status/1726592783836987460

İSTİFA KARARI 

Partiden kesin ihracı istenen Ümit Dikbayır, gazeteci İpek Özbey'e konuştu. Dikbayır, "Hafta sonu istifa edeceğim" dedi. 

AKŞENER: İSPATLANIRSA SİYASETİ BIRAKIRIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dikbayır'ın iddialarına geçen hafta Şile'de yapılan istişare toplantısında cevap verdi. Kendisinin ve yakınlarının hiçbir belediyeyle irtibatı olmadığını vurgulayan Akşener, "Oğlumun, gelinimin, dört kız, iki erkek yeğenimin, kocamın, fabrikası, inşaat firması olan arkadaşlarımızın hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle bir irtibatı, iltisakı, işi gücü yoktur. İspat edildiği takdirde politikayı tümden bırakacağım" diye konuştu.

"GENEL BAŞKAN AĞIZ DEĞİŞTİRDİ"

Akşener'in hesaplarını inceletmekle itham edilen İYİ Partili Ümit Dikbayır ise akşenerin bu sözlerine "Genel Başkan araştırmanın gayri resmi yapıldığını söylemekle ağız değiştirdi. Bunların hepsinin dedikodu, iftira olduğu ortaya çıktı. Genel Başkan'dan beklentim, beni nasıl kamuoyu önüne attılarsa, şimdi de kamuoyu önüne çıkıp, ‘Beni yanıltmışlar' deyip açıklama yapmalı. Kendisini kim yanılttıysa, bu iftiraları kim önüne getirdiyse gereğini yapmalı. Gerçeği ortaya çıkarmazsa savcılığa başvuracağım" sözleriyle cevap vermişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...