Tgrt Haber

6'lı masada HDP krizi! İYİ Parti'den CHP'ye 'bakanlık' tepkisi: Kime sordunuz, neyi veriyorsunuz?

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Eylül 2022 22:20 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 22:40
6'lı masada HDP krizi! İYİ Parti'den CHP'ye 'bakanlık' tepkisi: Kime sordunuz, neyi veriyorsunuz?
CHP,HDP,İYİ Parti

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğini söylemesi 6'lı masada krize neden oldu. Tekin'in açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in TV100 ekranlarında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği cevap muhalefetin 6'lı masasında krize neden oldu.

İYİ PARTİ'DEN GÜRSEL TEKİN'E TEPKİ

HDP'ye bakanlık verilebileceğini belirten Gürsel Tekin, "Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir" ifadelerini kullandı. Tekin'in bu açıklamalarına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından yağtığı açıklamada, Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verilebilir' sözlerine tepki gösterdi.

"KİME SORUNUZ DA KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?"

Ağıralioğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın 'Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.' beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız.

https://twitter.com/yavuzagiraliog/status/1566493315310157824

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ DOSDOĞRU ANLAŞILMALI"

Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...