Tgrt Haber

İYİ Parti'den Mansur Yavaş açıklaması! Şiirdeki 'korkak yavaşı' kime söyledi?

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 18:00 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 18:14
İYİ Parti'den Mansur Yavaş açıklaması! Şiirdeki 'korkak yavaşı' kime söyledi?
Mansur Yavaş,,,şiir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a göndermede bulunduğu iddia edilen bir şiiri okudu. 'Korkak yavaş' sözlerinin geçtiği Nihal Atsız şiiri sosyal medyada sıkça paylaşılınca İYİ Parti'den konu hakkında açıklama geldi. 

İYİ Parti iki gün önce gerçekleşen GİK toplantısında CHP'nin 'iş birliği' teklifine olumsuz cevap verdi. Toplantının ardından ilk kez konuşan Akşener, bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Akşener'in toplantıda okuduğu şiir ise dikkatlerden kaçmadı. Akşener'in Nihal Atsız'dan okduğu şiirin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a gönderme olarak yorumlanmasına sebep oldu. 

Akşener'in kürsüde okuduğu ve 'korkak yavaş' ifadesini içeren şiir şçu şekilde: 

"Kopunca bir büyük savaş
Er tez gider, korkak yavaş
Yüreksize akçayla aş
Erlere meydan görünür"

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in okuduğu şiirdeki 'Korkak yavaş' ifadesinin Mansur Yavaş'a gönderme olmadığını söyledi. 

İddialara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Bugün TBMM Grup Toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yapmış olduğu konuşmasında daha önce de farklı vesilelerle olduğu gibi Merhum Hüseyin Nihal Atsız’a ait bir şiirden bazı alıntılar yapılmıştır. Ancak söz konusu ifadelerin, kimi çevrelerce amaç ve bağlamından çıkarılarak kıymetli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’la ilişkilendirilmek istendiği görülmüştür. Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, böyle bir siyasi manipülasyonun amacına asla ulaşamayacağını önemle belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/zorlu77/status/1732407318459957709

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...