Tgrt Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'istifa' savunması! Neden bırakmadığını açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
24 Temmuz 2023 09:55 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 10:03
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'istifa' savunması! Neden bırakmadığını açıkladı
Kemal Kılıçdaroğlu,CHP,istifa

CHP'de gergin geçen toplantıda belediye başkanları tarafından istifaya davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan çağrılara karşı dikkat çeken bir savunma yaptı. Koltuğa çivi çakmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, istifa etmemesinin sebebini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde önceki gün gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısıyla ilgili yeni ayrıntıları ortaya çıktı. İstifa çağrılarına cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı savunma dikkat çekti.

CHP’deki “değişim” tartışmaları, önceki gün yapılan belediye başkanları toplantısının da ana gündemi oldu. İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu genel seçimlerin eleştirisinin yapılmadan yerel seçimlere hazırlanılamayacağını, bu konunun artık ertelenmemesi gerektiğini bildirdi. İmamoğlu, değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybedileceğini söyledi.

'İSTİFA EDERİM AMA ZAMANI GELİNCE'

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un da, Kılıçdaroğlu’nu 'istifaya davet ettiği' belirtildi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Kılıçdaroğlu, “Bu koltukta zorla oturmuyorum. Ben istifa etmesini de bilirim ama zamanı gelince” cevabını verdi. 

'PARTİ BOŞTA KALIR'

Başka bir ilçe belediye başkanının “istifa” çağrısına yönelik ise Kılıçdaroğlu’nun, “Şu anda istifa ettiğim zaman parti boşlukta kalacak. Zaten kurultay süreci başladığı için benim istifa etmeme gerek yok. Ben değişim değil yenilenme diyorum. Ben çivi çakmadım buraya. Hiçbiriniz bana ‘çalışmadın’ diyemezsiniz. Çalıştım” savunmasını yaptığı öğrenildi. 

Bazı belediye başkanları’nın ise Kılıçdaroğlu’na destek içeren bir denklerasyon hazırlayarak genel merkeze sunduğu belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...