Tgrt Haber

"Değişim" sancısı çeken CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni MYK’sına ilk talimat!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
08 Haziran 2023 08:32 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 08:41
"Değişim" sancısı çeken CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni MYK’sına ilk talimat!
chp,kemal kılıçdaroğlu,seçim,myk

Son dakika haberi: Kurultay sürecine hazırlanan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeni MYK üyelerine ilk talimatı verdi. ‘Değişim’ ve ‘devam’ rüzgarlarının estiği CHP’de ayrıca beklentiler doğrultusunda genç ve kadın adayların yerel seçimlerde daha çok aday gösterileceği ifade edildi.

CHP’de seçim sonrası sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi listelerinden birçok partiye kontenjan vermesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonucunda ‘değişim’ çağrısı yüksek sesle dile getirildi. Seçimler nedeniyle ertelenen kongrenin 3 Temmuz itibarıyla başlayacağı kaydedilirken 15 Ekim’e kadar süreceği ifade edildi.

“DEĞİŞİM” SÖZLERİNİ İMAMOĞLU YİNE GÜNDEME GETİRDİ

CHP’de yeni MYK geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantıda belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin görev aldığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenlerin ise kendilerine görev bulamadığı kaydedilirken bu durum sonrası ‘değişim’ söylemleri daha yüksek sesle dile getirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kaybedilen seçimleri hatırlatarak bir kez daha isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken kongrede aday olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYOR

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni MYK üyelerine ilk talimatı ‘sahada aktif olun’ oldu. Kılıçdaroğlu’nun da yapılacak olan kurultayda tekrar aday olacağı söylenirken parti tüzüğünde önemli değişiklikler yapılacak. Komisyonun kurulması beklenen partide tüzüğün daha demokratik bir hale getirileceği ve siyasi katılımın artırılacağı kaydedildi. Ayrıca kadınları, gençleri ve engellileri siyasette daha çok söz sahibi olması için sıfırdan tüzük değil de mevcut tüzük içerisinde değişiklik yapılacağı öğrenildi.

YEREL SEÇİMLERDE KADIN VE GENÇLER ÖNE ÇIKACAK

Değişim” sancısı çeken CHP’de partide kadın ve genç isimlerin daha fazla ön plana çıkartılması hedefleniyor. Toplumun gençleşme beklentisine cevap verilmesi adına ve partinin yeni kesimlere açılması için çalışmaların başlandığı ifade edildi. Ayrıca, CHP yönetiminde yaşanan bu değişimin “yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecine de yansıyabileceği; daha fazla genç ve kadın adayların olabileceği” kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...