Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu, cezaevindeki FETÖ’cülerle görüşmekten vazgeçti

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Nisan 2022 10:40 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 12:00
Tepki alacağını düşünen Kılıçdaroğlu’nun ziyaretten vazgeçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminde yer alan askeri öğrencileri cezaevinde ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Kılıçdaroğlu, bakanlığın izin verileceğini bildirmesinin ardından ziyaretten vazgeçti.

Tepki alacağını düşünen Kılıçdaroğlu’nun ziyaretten vazgeçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında aktif rol oynadığı belirlenen askeri öğrencileri cezaevinde ziyaret etmek için Bakanlığa başvurdu. Bakanlık tarafından onaylanan ziyaretin tepki alacağını düşünen Kılıçdaroğlu’nun ziyaretten vazgeçtiği öğrenildi.

ZİYARET SÖZÜ VERMİŞTİ

Daha önce darbe girişimi sırasında yer alan Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri CHP’nin TBMM’deki grup toplantısına katılmış ve Kılıçdaroğlu da cezaevindeki o öğrencileri ziyaret edeceği sözünü vermişti.

İZİN VERİLİNCE VAZGEÇTİ

Cezaevindeki askeri öğrencileri ziyaret etmek istediğini belirten CHP’liler, Bakanlığa bu durumu iletti. Bakanlık, ziyaret için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verilmesi gerektiğini bildirdi. Fakat Kılıçdaroğlu’nun, bakanlığın ziyarete izin verileceğini bildirmesinin ardından bu ziyaretten vazgeçtiği öğrenildi.

KHK AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir iftarda Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınanlara haklarını geri vereceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Herkes barışacak. Herkesin hakkı hukuku teslim edilecek. İnsanlar düşüncelerinden dolayı hapse atılmayacak. KHK ile insanlar görevlerinden atılmayacak. Onların haklarının tamamını teslim edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...