Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'na Tanju Özcan jesti: 'Partiye dönecek mi?' sorusu gündem oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2023 15:08 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 15:42
Kılıçdaroğlu,,,Bolu

Kılıçdaroğlu döneminde kesin ihraç talebiyle partiden atılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye geri dönüş için göz kırptı. Özcan, "Yani artık yüzde 99 itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne geri döneceğim diyebilirim" dedi. Özcan'ın bu açıklaması sonrası CHP lideri Özgür Özel'den ilk yorum geldi. Özel, Özcan kararını Kılıçdaroğlu'na soracağını söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu döneminde seçimden sonra yaptığı çıkışlarla ve 'değişim' yürüyüşü sebebiyle CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisindeki genel başkanlık değişimi sonrası partiye tekrar girmek için ilk adımı attı. 

Partiye geri dönüşünde herhangi bir engel olmadığını dile getiren Başkan Tanju Özcan, "Sayın Genel Başkanımızla görüştük. Biliyorsunuz, Sayın Kılıçdaroğlu görevde kaldığı sürece Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet edilsem de dönmeyeceğimi söylemiştim. Geri dönüşümün önünde bir engel görünmüyor. Yani artık yüzde 99 itibarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ne geri döneceğim diyebilirim" dedi.  

ÖZGÜR ÖZEL: KILIÇDAROĞLU'NA SORACAĞIM 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönüşü ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Yine başvuru gerçekleştikten sonra ben Sayın Genel Başkanımı da (Kemal Kılıçdaroğlu) telefonla arayıp bir sorarım. ‘Tanju, geri gelmek istiyor. Nasıl düşünülür?’ diye" diyerek Kılıçdaroğlu'na danışacağını söyledi. 

Özel, Başkan Özcan’ın başvurusundan sonra, eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayacağını ifade ederek, "Ama ben Tanju Özcan’ın geri döneceğini, Bolu’da CHP’nin Belediye Başkanı olarak görev yapabileceğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...