Tgrt Haber

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Selahattin Demirtaş'a övgü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2022 16:40 - Güncelleme : 31 May 2022 16:58
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Selahattin Demirtaş'a övgü
Selahattin Demirtaş,Kemal Kılıçdaroğlu,CHP,Van

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında terör soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'a övgü dolu sözler sarf etti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın Van'da çok sevildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Van’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı’nda terör soruşturması kapsamında cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş hakkında konuşmuştu.

CHP lideri, "Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" ifadelerini kullanmıştı.

“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, bugün gerçekleştirilen CHP’nin Grup Toplantısı’nda bu çağrısını yineledi. Selahattin Demirtaş’a övgü dolu sözler sarf eden Kılıçdaroğlu, şu ifadelerini kullandı:

“Bir eve gittik orada da Selahattin Bey'in çok sevildiğini gördüm. Çok seviliyor Selahattin Demirtaş. Haksız uygulamalardan şikayet ediyorlar. Bize oy versin vermesin bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak insani görevimizdir. Çünkü haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Haksızlık karşısında susmayacağız”

“HAKLARINI SAVUNMAK İSTİYORSANIZ BİZE KATILACAKSINIZ”

Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar. Baskı yapıyorlar. AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Yine Vanlı kardeşlerime söyledim. Osman Kavala'dan da Selahattin Demirtaş'tan da, darbeci diye içeride olan harp okulu öğrencilerinin hakkını savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...