Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan 'İstifa' çağrıları gölgesinde bir itiraf daha: Hayal kırıklığına uğradık ama vazgeçmeyeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 16:42 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 17:30
Kılıçdaroğlu'ndan 'İstifa' çağrıları gölgesinde bir itiraf daha: Hayal kırıklığına uğradık ama vazgeçmeyeceğiz
Kemal Kılıçdaroğlu,İstifa,CHP,Seçim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kritik seçimlerin ardından başlayan istifa ve değişim çağrılarının gölgesinde yeni bir itiraf daha geldi. CHP'nin seçmen kitlesiyle bağlarını güçlendirmesi, güvenini yeniden kazanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hepimiz hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttfakı'nın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından muhalefet kanadında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için 'değişim' ve 'istifa' çağrıları yükselmişti... Tüm bu çağrılara rağmen CHP lideri görevine devam ediyor ve her defasında da yaptığı açıklamalarla istifa etmeyeceğini söylüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gazeteci Murat Yetkin'e seçimlere ilişkin konuştu ve yine bir itirafta bulundu. 

CHP'nin seçmen kitlesiyle bağlarını güçlendirmesi, güvenini yeniden kazanması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Hepimiz hayal kırıklığına uğradık. Belki kitle önüne daha erken çıkıp kendimizi anlatmamız gerekirdi. Belki geciktik. Ama önce il başkanlarımız, sonra belediye başkanlarımız ve parti meclisimizin fikrini almak istedik; yani parti kurullarına gittik" dedi.

"VAZGEÇMEDİK, VAZGEÇMİYORUZ"

CHP'nin tartışarak güçlenen bir parti olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemde umutsuzluğa düşmememiz gerekir. CHP, kurucumuz Atatürk’ün dediği gibi “Memleket ve milletin her türlü dayanaktan mahrum bırakıldığı, uğursuz bir hengâmenin yaşandığı” dönemde umut ışığı yakmış olan partidir. Biz de bu ilkeden vaz geçmedik, vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı.

KURULTAY TAKVİMİ İŞLİYOR

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nde, seçim sonrası başlatılan kurultay takvimi de işliyor. İlçe kongreleri bu akşam sona erecek. İl kongreleri ise 16 Eylül'de başlayacak.

Yaklaşık 1 ay sürecek o sürecin ardından gözler, kurultay tarihine çevrilecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre, kurultayın Kasım ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...