Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Millet İttifakı'nda 'çatlak' iddiasına cevap: Masada görüşürüz

16 Nisan 2022 12:20 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 12:30
6 muhalefet partinin liderleri 24 Nisan'da üçüncü kez bir araya gelecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak biri vekil transferi olan 8 seçenekli bir strateji planını 6’lı masa toplantısında sunacaklarını ve buna göre bir yol çizeceklerini açıkladı. Üçüncü ittifak tartışmalarına ilişkin ise “Saygı duyuyorum, yorum yapmak doğru değil” diyerek konunun liderler toplantısında gündeme geleceğini söyledi.

6 muhalefet partinin liderleri 24 Nisan'da üçüncü kez bir araya gelecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını cevapladı.

CHP 6'LI MASAYA 8 SEÇENEKLİ PLAN SUNACAK

Değişen seçim yasasına yönelik açıklama yapan Kılıçdaroğlu, CHP olarak hazırladıkları 8 seçenekli bir strateji planını 6’lı masa toplantısında ortaya koyacaklarını buna göre bir yol çizeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında seçimi kazanamayacak olan partilerin adaylarını CHP’den aday listesine alınmasının da 8 seçeneğin içinde olduğunu söyledi.

“ÜÇÜNCÜ İTTİFAK OLABİLİR” ÇIKIŞI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamasıyla başlayan üçüncü ittifak tartışmalarını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, ‘üçüncü ittifak’ düşüncesine saygı duyduğunu söyledi. Konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmasının doğru olmadığını vurgulayan CHP lideri, 24 Nisan'da yapılacak olan liderler toplantısında ‘üçüncü ittifak tartışmasının’ da gündeme geleceğini söyledi.

‘6’LI MASADA ÇATLAK YOK’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin tepkisine neden olan sözleri de hatırlatılan Kılıçdaroğlu, Uysal’ın sözlerinin bazı rahatsızlıklar ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi: Gültekin Bey yanlış anlaşıldığını, neyi kastettiğini ortaya koydu. Sorun çözüldü.

26’lı masa ittifakında çatlak’ iddialarına da cevap veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İddiaları gülümseyerek izliyorum. Ortada çatlama yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...