Tgrt Haber

Meral Akşener kurultayda kimi destekleyecek? Neden aday olmadığı ortaya çıktı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Sabah
08 Nisan 2024 21:00 - Güncelleme : 08 Nisan 2024 21:13
Meral Akşener kurultayda kimi destekleyecek? Neden aday olmadığı ortaya çıktı

Peş peşe iki seçimdeki başarısız sonuçların ardından olağanüstü kurultay kararı alıp aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'in kongredeki rengi belli oldu. Meral Akşener'in hangi adayı destekleyeceğini açıklayan İYİ Partili yetkili, deneyimli siyasetçinin kurultayda aday olmama kararının arkasındaki asıl nedeni de bildirdi.

27 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener yeniden aday olmayacağını 'Ödediğim bedele razıyım' diyerek duyurdu.

GENEL BAŞKANLIĞA 4 İSİM TALİP

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay kararı alınmasının ardından genel başkanlık koltuğuna talipler arttı. İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, kurultay kararı sonrası adaylıklarını duyurdu.

Meral Akşener'in yeniden aday olmayacağını duyurmasıyla partinin 2 önemli ismi daha adaylığını ilan etti. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ardından İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın da genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Ayrıca Kürşad Zorlu'nun da başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı iddia edildi.

AKŞENER KONGREDE KİMİ DESTEKLEYECEK?

Aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'in kongrede kimi destekleyeceği merak ediliyor. Konuya ilişkin Sabah'a konuşan İYİ Partili bir yetkili, kulis bilgilerini paylaştı. 

Akşener'in başkanlık yarışında Müsavat Dervişoğlu'nu desteklediğini, ekibine de bu ismi işaret ettiğini vurgulayan İYİ Partili yetkili, Dervişoğlu'nun parti içinde ağabey rolünde olduğunu belirterek delegeler ile konuştuklarını, Koray Aydın'ın kazanma şansının ise az olduğunu açıkladı.

Meral Akşener kurultayda kimi destekleyecek? Neden aday olmadığı ortaya çıktı - 1. Resim

AKALIN, DERVİŞOĞLU LEHİNE ÇEKİLEBİLİR

Daha önce partideki genç hareketin desteğini alarak aday olacağını duyuran ve gemileri yakan ilk isim olan Mehmet Tolga Akalın'ın ise Müsavat Dervişoğlu'nun lehine adaylıktan çekilebileceği, Dervişoğlu'nu destekleyebileceği belirtiliyordu.

ADAY OLMAMA KARARININ ARKASINDA 'TÜZÜK' ENGELİ VAR

İYİ Partili yetkili Meral Akşener'in yeniden aday olmama kararının perde arkasını da anlattı. Kurultay süreci ve tüzük yapısından bahseden parti yöneticisi, "Bizim tüzüğümüze göre 4 kere aday olmak mümkün değil. Akşener'in aday olabilmesi için kurultayda önce tüzüğü değiştirmesi gerekiyordu. Bu da muhalefete takılacaktı. Akşener, bu riske girmek istemedi ve aday olmadı" diye konuştu.

Meral Akşener kurultayda kimi destekleyecek? Neden aday olmadığı ortaya çıktı - 2. Resim

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...